NOR CURIER 930X122

site uri atacate

    Hackerii pro-ruși au fost cei care au atacat site-ul Guvernului și al Ministerului Apărării

    Update, ora 13.04

    Potrivit antena3.ro, grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat atacurile cibernetice asupra site-urilor celor mai importante instituții publice din România.

    Site-urile Guvernului (gov.ro), al Ministerului Apărării (mapn.ro), dar și cel al CFR (cfrcalatori.ro) au fost atacate în această dimineață.

    Hackerii spun că au lansat acest atac în urma declarațiilor făcute de președintele Senatului, adică Florin Cîţu, potrivit cărora acesta a promis că va trimite arme letale Kievului.

    În mesajul grupării, hackerii pro-ruși l-au făcut țap ispășitor pe Marcel Ciolacu – ”Președintele Senatului (camera superioară a parlamentului) României, Marcel Ciolacu (…)”, confundându-l cu Florin Cîțu.

    Știrea inițială, ora 09.22 – Site-uri importante din România, atacate

    Site-uri importante din România, atacate de hackeri.

    În această dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

    În aceste momente se lucrează pentru remedierea acestor site-uri. Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

    Nu este vorba despre furt de date. Site-urile nu mai sunt funcționale.

    Sursă: româniatv.net

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90