EcoMoto 930×122

dga argeș

Halucinant! A dat 1000 € mită unor polițiști!

În data de 10.06.2022, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane imediat după ce aceasta a remis suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, unor polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Citiți și: Fraudă șocantă! Prejudiciu de peste 1.500.000 de €

În fapt, la data de 09.06.2022, doi agenți de poliție au formulat denunțuri pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, arătând că, la aceeași dată, un bărbat în vârstă de 51 de ani, le-a promis o sumă de bani, pentru a-i determina pe aceștia să nu continue cercetările într-un dosar penal care îl viza, transmite Direcția Națională Anticorupție Argeș.

Ulterior, pe parcursul cercetărilor, persoana în cauză le-a propus celor doi polițiști, în mod insistent, să se înțeleagă, să rezolve dosarul favorabil lui, în sensul de a nu-i mai întocmi dosar penal, promițându-le, totodată, și o sumă de bani, potrivit sursei citate.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul infracțiunii de dare de mită, iar procurorul de caz a emis o ordonanță de reținere față de acesta pentru o perioadă de 24 de ore.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești.

„Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Direcția Națională Anticorupție Argeș, într-un comunicat de presă.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Floricel spune:

    Ce mare constatare au făcut niște agenti cu ei muma și cu alții ciuma.au depistat marea corupție poate au avut de plătit vreo polita asupra acuzatului și urmărește sa ii avanseze sau niște medalii salarii mai mare în ochii șefilor.da când te oprește politia rutiera pe Maracineni și Micesti și agenții de rutiera solicita numere de telefoane la domnișoare și femei în schimb sa nu aplice amenzi mari sau alte favoruri și le cauta ptr agățat pe facebook aia nu mai este corupție sau știu eu ce domnilor comandanti de la Ipj arges ???? Maciuca sau Fratila sunt specialiști în astea vuiește lumea în mioveni si comune@!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90