930×122 CAPRA 5

avertisment

Imaginea Știrilor ProTV, folosită pentru înșelăciuni online

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra știrilor false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România.

Citiți și: Poliția avertizează: Nouă metodă de înșelăciune! Oameni păgubiți cu mii de euro

Recent, imaginea Știrilor ProTV a fost folosită de infractorii cibernetici.

DNSC avertizează:

Citiți și: Un nou tip de țeapă face ravagii!

„Atenție la știrile false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România! Încă din 2020, echipa DNSC (CERT-RO la acea vreme) a scris despre acest tip de înșelăciune online, în care se promovează oportunități de a câștiga bani rapid pe termen scurt.

Infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV pentru a da impresia că acest articol este promovat chiar de către ei, deși domeniul webgameshelp[.]com este un indiciu clar că acest lucru nu este adevărat.

Aceștia încearcă să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing, sub pretextul investițiilor în criptomonedă.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3