930X122 MAIA

avertisment

Imaginea Știrilor ProTV, folosită pentru înșelăciuni online

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra știrilor false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România.

Citiți și: Avertisment! O nouă înșelătorie circulă în online

Recent, imaginea Știrilor ProTV a fost folosită de infractorii cibernetici.

DNSC avertizează:

Citiți și: Argeș. Bărbat păcălit cu o „întâmplare neobișnuită”. L-au lăsat fără bani!

„Atenție la știrile false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România! Încă din 2020, echipa DNSC (CERT-RO la acea vreme) a scris despre acest tip de înșelăciune online, în care se promovează oportunități de a câștiga bani rapid pe termen scurt.

Infractorii cibernetici se folosesc de imaginea StirileProTV pentru a da impresia că acest articol este promovat chiar de către ei, deși domeniul webgameshelp[.]com este un indiciu clar că acest lucru nu este adevărat.

Aceștia încearcă să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing, sub pretextul investițiilor în criptomonedă.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.”

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90