New Profesional Consult 930 x 122

hotel muntenia

IMAGINI REVOLTĂTOARE. CE SE ALEGE DE HOTEL MUNTENIA

Reporterii epitesti.ro au surprins noi imagini revoltătoare cu halul în care a ajuns Hotel Muntenia, „emblema” municipiului înainte de ’89 şi chiar la ani buni după Revoluţie. Din 2010, activitatea a intrat într-un declin accentuat, tot mai puţini turişti venind să se cazeze în camerele cu mobilier degradat şi covoare îmbâcsite. În cele din urmă hotelul s-a închis şi aşa a rămas.

Citiți și: S-a decis! Se face cel mai grandios Mall în Centrul Piteștiului, la Muntenia

Pe zi ce trece, clădirea se degradează, iar persoanele lipsite de simţ civic aruncă gunoaie de jur împrejur sau fac un „popas” la o bere, pe pervazul ferestrelor de la parter. Actualul proprietar, de la achiziţia din februarie 2019, pare-se că a rămas concentrat asupra sălilor de jocuri de noroc pe care le administrează în Piteşti şi nu a anunţat că ar avea vreo intenţie antreprenorială cu Hotel Muntenia.

Omul de afaceri Dragoş Diaconescu, zis şi „Benny” a cumpărat imobilul cu bani grei (aproximativ 5 milioane Euro), iar dacă vrea să-l ţină închis e treaba lui. Singura obligaţie ar fi să asigure siguranţa perimetrului. Am fotografiat în mai multe rânduri zidul din care, uneori, mai cade câte o bucată din tencuială. Până când cineva – Doamne fereşte! – va fi răpus de o cărămidă. În România se iau măsuri şi se schimbă legi, după cum vedeţi, abia când cineva moare sau este omorât.

Citiți și: (VIDEO) ÎNGRIJORARE: „NE TEMEM CĂ VÂNTUL VA SMULGE UNA DINTRE ANTENELE DE PE HOTEL MUNTENIA”

O altă problemă pe care am discutat-o, neoficial, cu arhitecţi din Piteşti, este costul modernizării. Vorbim de o sumă foarte mare (peste un milion de euro), ţinând cont de suprafaţa care trebuie refăcută, de interior, de dotări ş.a.m.d. Într-o primă fază, ar fi posibilă refacerea parterului şi deschiderea unui centru comercial sau de servicii, însă astfel de încercări au mai existat şi au eşuat. Practic, nimeni nu este atras de imaginea de ansamblu şi preferă să meargă într-o zonă mai retrasă, dar mai cochetă.

Ultima soluţie ar fi demolarea şi construirea unui nou imobil. Dar şi aici e o mare problemă, dată fiind amplasarea hotelului. Bulevardul Republicii e la câţiva metri distanţă şi zona pietonală lipită pe partea cealaltă.

Prin urmare, ne întrebăm: ce se alege de Hotel Muntenia?

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3