New Profesional Consult 930 x 122

analize gratuite

Important! Analize GRATUITE pentru o categorie de persoane

Important! Analize GRATUITE pentru o categorie de persoane.

Femeile însărcinate și cele care tocmai au născut ar urma să beneficieze de analize gratuite în termen de cinci zile de la prescriere. Astfel, ele nu vor mai fi limitate de plafoanele impuse de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Asta prevede un proiect de lege inițiat de doi deputați USR, care a fost depus marți la Parlament.

Acest proiect este necesar în contextul în care avem cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană. Deputatul Adrian Wiener, unul dintre inițiatori, a făcut această declarație.

Declarații oficiale

„Acesta este contextul în care am depus marți un proiect legislativ. L-am depus împreună cu colega mea, deputata Oana Țoiu. Scopul nostru este de a facilita accesul femeilor însărcinate la servicii de monitorizare a sarcinii și lăuziei.

Patologia oncologică beneficiază de acest tip de monitorizare conform articolului IX din OUG nr.44/2022. De asemenea, și patologia neurologică, bolile cardiovasculare sau cerebrovasculare, precum și bolile cronice renale beneficiază de această monitorizare.

Proiectul vizează includerea femeilor însărcinate pe lista beneficiarilor monitorizării cu finanțare distinctă.

Rolul monitorizării evoluției sarcinii este de a îndeplini două obiective importante. În primul rând, monitorizarea ajută la identificarea factorilor de risc și a complicațiilor obstetricale asociate sarcinii. Astfel, acestea pot fi tratate în mod corespunzător și la timpul potrivit prin intervenții terapeutice adecvate.

Pe de altă parte, monitorizarea are rolul de a identifica bolile preexistente sarcinii sau bolile coincidente cu sarcina. Acestea pot fi afecțiuni care nu au cauze obstetricale, dar care pot fi agravate de modificările fiziologice ale sarcinii.

Este vorba de sarcini cu risc la care ritmul monitorizării trebuie să fie mai mare iar echipa medicală implicată este mai largă.

În general serviciile medicale trebuie să fie accesibile, de calitate și adecvate populației căreia i se adresează.

În cazul monitorizării sarcinii aceste caracteristici sunt chiar esențiale și corelate direct cu indicatorii amintiți.

Proiectul urmează să intre pe circuitul legislativ pentru dezbatere și vot”, a mai declarat Wiener.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90