Donaris 930 x 122

paturi ATI

În Argeș nu mai există niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID

Valul patru al pandemiei de Covid ne-a lovit din plin. De mai bine două săptămâni, și în județul Argeș, numărul zilnic al confirmărilor cu noul Sars-cov-2 a început să devină îngrijorător.

Citiți și: Situația locurilor la ATI COVID în Argeș

Astfel, acum, în Argeș, din 39 de paturi de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID, niciunul nu mai este liber. Secţiile de ATI sunt pline.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 131 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Astfel, astăzi, 8 octombrie, 1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Situația este critică. La nivel național există în acest moment un singur pat ATI destinat COVID-19, în județul Timiș.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Foto principal: descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441