930X122 MAIA

Arges

În Argeș s-a premiat umanitatea! Ei sunt eroii în uniformă

Astăzi, într-o zi cu însemnătate pentru români, de Ziua Unirii Principatelor Române, în Argeș s-a premiat umanitatea.

Citiți și: Decizie majoră în Rusia privind Dacia!

Oameni care poartă cu mândrie uniforma de salvatori și care au arătat în nenumărate rânduri ce înseamnă să fii într-adevăr om, să ajuți când e nevoie, fără a aștepta vreo răsplată, au fost premiați cu diplome de onoare de către prefectul de Argeș, Radu Perianu, într-o ceremonie care a avut loc la sediul instituției.

Am oferit astăzi diplome de onoare reprezentanților Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș.

Citiți și: Topul salariilor. Pe ce loc se află Argeșul

A fost nevoie să acționeze pentru binele altora și au făcut-o fără ezitări deși le-ar fi fost comod să întoarcă privirea. Le mulțumesc tuturor și îi asigur de respectul și prețuirea mea!”, a transmis prefectul de Argeș.

EI SUNT EROII PREMIAȚI ASTĂZI:

De la Garnizoana Pitești

CAPORAL IOANA TUDORA (foto) – are 35 de ani și de 14 ani poartă haina militară. În timp ce se întorcea din misiune, pe autostrada București-Pitești, a văzut un autoturism care a luat foc.

Nu a ezitat să sară în ajutor alături de colegii ei. Doi militari au oprit circulația pentru că era pericol de explozie, mașina avea alimentare cu GPL.

Alți militari din echipă au stins focul cu extinctoarele pe care le aveau în mașină. După ce au lichidat incendiul, militarii au permis traficul pe o bandă de mers până când au ajuns polițiștii.

De la ISU Argeș

PLUTONIER ADJUTANT ȘEF COSTINEL CÂRSTEA (foto) – 41 de ani, de 14 ani este cadru al ISU Argeș. S-a evidențiat în mai multe misiuni. În timpul incendiilor din Grecia, s-a întors din concediu ca să meargă să își ajute colegii.

A intervenit și a ajutat 3 oameni care s-au răsturnat cu mașina într-o râpă. Plutonierul trecea prin zonă cu alt coleg. Dar, pe lângă toate astea, în zona din care provine, Câmpulung Muscel, Costinel Cârstea ajută toate familiile cu posibilități materiale reduse să își trateze animalele.

Acum militar, Costinel Cârstea a fost asistent veterinar.

De la IJJ ARGEȘ

PLUTONIER ADJUTANT JUSTINIAN DĂNESCU (foto) – 41 de ani, de 19 ani este în cadrul Jandarmeriei Argeș. Iusti, cum îi spun colegii, face parte din grupa de jandarmi “conductori câini serviciu”. Alături de ceilalți colegi, se ocupă de pregătirea câinilor de serviciu din dotarea Jandarmeriei Argeș.

Este descris ca fiind muncitor și implicat. Dar, dincolo de toate, este empatic. O fotografie în care apare în timp ce îi tine umbrela unei femei care se mișca cu ajutorul unui cadru, a făcut înconjurul internetului. O proteja de ploaie, la un pelerinaj religios. Un gest mic, uman și care a contat enorm.

De la IPJ Argeș

AGENT DE POLIȚIE MARIUS CĂTĂLIN PANDELEA (foto) – 32 de ani, a absolvit Școala de Poliție în 2019 și de atunci este polițist al Serviciului Rutier Argeș. Anul trecut, i-a salvat viața unui bărbat care era căzut în stradă. Omul în vârstă de 69 de ani era pe treptele unui magazin când s-a prăbușit.

Polițistul trecea prin zonă, era în misiune cu motocicleta, s-a oprit și i-a acordat primul ajutor. A sunat la 112 și le-a spus dispecerilor că omul are leziuni la cap, că are puls și că a deschis ochii după prim-ajutor. După apelul agentului, un echipaj SMURD l-a asistat medical pe bărbat și l-a transportat la spital.

De la Salvamont Argeș

CORNEL ZARESCU (foto) – 40 ani, este printre cei mai buni salvatori montani din țară, un schior excelent și un alpinist deosebit. Este autor al ghidului traseelor de escaladă din zona de Sud a țării, din Carpații Meridionali și partea Olteniei și Carașului. Nominalizarea este pentru o misiune de anul trecut, cea pe care salvamotiștii o cataloghează ca cea mai grea din ultimii ani.

A recuperat un turist blocat în peretele Vârfului Călțunului. Victima era la 500 de metri diferență de nivel. Secundat de colegul Florin Popescu, Cornel Zarescu a coborât în perete, în toiul nopții, a asigurat persoana și a dat-o jos în siguranță.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

 • Justitiarul spune:

  Cu ce s-a remarcat băiatu asta caporal asa eroic d-le Sef de politie județeană doar ca a apelat 112? Ati uitat ca mai aveți în ograda doi groștei rotofei rada și neacsu de la politia circulatie care sau remarcat și ei la maturat frunza pe șoseaua către valcea? Nu a mai rămas și pentru ei anu asta niciun premiu vro placheta medalie de bronz platina măcar sau diploma de merit? Sa nu uitați de ei la următorul apel la 112 rezolvat ca ăștia sunt supăraciosi și lasă drumu blocat cu frunza😹😹😹

 • IULIAN spune:

  Dl Justițiarul. Nu cumva sunteti Don CORLEONE de nu va dati numele si mergeți cu identitate falsă si tot garantat restul comentariilor sunt ale dv. Urat din partea dv sa stiti ca sunteti tot poiltist si posibil coleg cu cei 3 polițiști care faceti afirmații foarte urâte. Dar asta este educația pe care o aveti si nu stiti cum sa va manifestații si sa puteti jigni. Urat din partea dv. Multumesc.

 • Gigel spune:

  Ce eroii din arges pt ce? Ne facem de ras cu exemple dastea. Hai ca la aia doi cu matura de care vorbești tu nai ce sa le ceri, da ăștia în uniforma au lucrat în război? Sigur sunt șoferi pe jepuri si toți credincioși la șefi ca nu îți dă nimeni vrun grad degeaba. Cine conduce nene politia și jandarmeria în arges, au pus mana pe funcții mari în stat care iau decizii și pătează onoarea unora care lupta cu focu prinde hoți urmăriți interlopi ?? Sa vina rusii mai repede sa ne scape de ăștia ca am ajuns de rușine mare.

 • Felix spune:

  Iuliane tu nu cumva ești prietenu ăstora doi sau anturaj cu ei? Te trezești tu de nicăieri mare avocat de serviciu al lor poate Neacsu tia interpretat ceva la nunta și ești dator sau colegu lor ? Nu este el ala de la tezaur și orchestra îl știe toți cu muzica populara iar rada nu mai are caști la urechi ca e frig rau afara ii trimite urari amfora zaris tgm pentarom ghilencea doi brazi cu multa dragoste și în special stelu Crăciunel care nu îl lasă la greu

SMART KIDS 570×90