Donaris 930 x 122

arbore

ÎN PITEŞTI EXISTĂ ARBORELE LUI IUDA

Pentru majoritatea cetăţenilor năpădiţi de grijile zilei de mâine Piteştiul înseamnă doar străzi, blocuri, serviciu, casă, trafic… Există, însă, şi alte aspecte importante, ca de exemplu fauna şi flora protejate de pe raza municipiului, despre care se vorbeşte foarte rar.

Citiți și: Exclusiv. Tragedie în Pitești: Tânără de 34 de ani decedată subit. Avea un copil de 3 ani

Flora ocrotită din Pitești este reprezentată prin tisă, arborele lalea, laurul, magnolia, Gingko biloba, chiparosul de baltă, castanul comestibil, nucul, salcâmul japonez, cedrul, arborele mamut și arborele lui Iuda. Toate aceste exemplare de floră sunt considerate ocrotite fie ca urmare a unor acte normative, fie a rarităţii lor în Pitești.

Pe de altă parte, datorită prezenţei acumulărilor de apă Budeasa, Bascov şi Prundu, în Pitești au apărut specii de păsări specifice zonelor umede, dintre care enumerăm lebăda, lişiţa, pescăruşul, corcodelul, stârcul și raţa sălbatică. Dintre speciile răpitoare este de semnalat prezenţa uliului păsărar şi a uliului şorecar. Alte specii care pot fi luate în considerare la acest capitol sunt corbul și rândunica. De asemenea, în pădurea Trivale există păsări specifice ecosistemului forestier. Totuşi, din cauza influenţei antropice numărul de specii este redus.

Citiți și: Sancțiuni mari pentru oamenii care nu fac acest lucru

Suprafaţa de teren acoperită cu păduri în raza administrativ-teritorială a municipiului Piteşti măsoară circa 750 de hectare. Din acest total, structura pe specii a pădurilor din Pitești cu rol de protecție, încadrate în grupa I funcțională, este următoarea: fag 15%, carpen 13%, diverse esenţe tari 3%, gârliţă 2%, pin 2%, salcâm 1%, tei 1%, diverse esenţe moi 1%. (Foto: doropad.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3