EcoMoto 930×122

furt de lemne

În plină iarnă, lemnele de foc sunt la mare căutare!

Jaf după jaf în pădurile din Argeș. În plină iarnă, lemnele de foc sunt la mare căutare.

Citiți și: Mafia lemnului acționa în văzul tuturor, în Argeș. Cum operau hoții, cu ajutorul pădurarilor

Polițiștii argeșeni efectuează constant activități de combatere a delictelor silvice.

Astfel, în cursul zilei de 27 ianuarie, în urma unor verificări, trei bărbați în vârstă de 34, 41 și respectiv 53 de ani, au fost prinși de polițiști că nu sunt înregistrați în aplicația informatică SUMAL 2 ca transportatori profesioniști.

Citiți și: Administratorul unei societăți, reținut de polițiști pentru furt de lemne

Aceștia au efectuat mai multe transporturi de material lemnos, cu mai multe autoutilitare, depășind cantitatea pe care aveau dreptul de a o transporta în condiții legale (de 20 mc/ an calendaristic).

Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, totodată fiind dispusă și măsura complementară de confiscare valorică a unor cantități din materialul lemnos.

Tot în cursul zilei de 27 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 52 de ani, din Călinești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară pe DJ 704B de pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos, transmite IPJ Argeș.

Potrivit sursei citate, cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de aproximativ 1 mc material lemnos de diverse esențe.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

Foto descriptiv: Cotidianul RO

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90