New Profesional Consult 930 x 122

mănăstirea curtea de argeș

    În zi de sărbătoare, oamenii au luat cu asalt Mănăstirea Curtea de Argeș

    Creștinii ortodocși s-au putut bucura de vreme deosebit de caldă și mult soare în prima zi de Paște.

    Citiți și: MĂSURI SPECIALE LA MÂNĂSTIREA CURTEA DE ARGEȘ. CUM SE VA ȚINE SLUJBA DE SF. MARIA

    Și astăzi vremea este de partea acestora, înregistrându-se temperaturi tot de peste 20 de grade Celsius.

    Pentru că ziua Sfântului Gheorghe a picat în Săptămâna Mare, sărbătoarea a fost mutată astăzi, în a doua zi de Paște. Astfel, în zi de sărbătoare, oamenii au ales ca destinație și Mănăstirea Curtea de Argeș.

     

    Fie că au participat la slujba organizată astăzi sau pur si simplu au ales să viziteze mănăstirea, curtea lăcașului de cult a fost și este și la această oră împânzită de oameni.

    Mănăstirea Curtea de Argeș se află la o distanță de 36 de km de Pitești și este una dintre cele mai vizitate și cunoscute mănăstirii din România. Aceasta a devenit un obiectiv turistic în Argeș datorită istoriei sale, dar și a Legendei Meșterului Manole.

    Palatul episcopal și parcul Mănăstirii Argeșului au fost construite între anii 1886-1890 de Regele Carol I și era folosit ca reședință regală de vară.

    Municipiul Curtea de Argeș reprezintă un adevărat magnet turistic. Pe lângă faptul că realitatea se împletește cu mitul, Mănăstirea Curtea de Argeș este și locul unde își dorm somnul de veci marii regi și regine ai României.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3