EcoMoto 930×122

pandemia covid

Începe valul 5 în România!

Specialiștii avertizează că valul 5 al pandemie începe să fie simțit în România începând de săptămâna viitoare.

Citiți și: „Pandemia de COVID a fost provocată de elitele globale pentru a controla oamenii”

Am putea ajunge la peste 20.000 cazuri pe zi în luna februarie, iar printre cei vulnerabili vor fi, spre deosebire de alte valuri, copiii, au explicat la Digi24 cercetătorul Octavian Jurma și medicul Marius Geantă, cofondator al Centrului pentru Inovație în Medicină.

Frica noului val este stârnită și de numărul mare de infectări, care crește de la o zi la alta, dar și de cel al deceselor.

După aproape trei săptămâni de scădere, România a revenit la peste o mie de infectări în 24 de ore. În privința deceselor sunt, de asemenea, cifre îngrijorătoare,  67 este bilanțul anunțat marți de autorități.

Și la nivelul planetei a fost înregistrat cel mai mare număr de de îmbolnăviri de când a început pandemia, 1,44 milioane de infectări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate marți.

Și Organizația Mondială a Sănătății a emis un avertisment în ceea ce privește numărul mare de spitalizări ce se preconizează că va urma din cauza tulpinii Omicron.

Doctorul Octavian Jurma consideră că valul cinci în România a debutat cu primul caz comunitar de infectare cu Omicron, declarat la 15 decembrie.

Cercetătorul este de părere că până la sfârșitul acestei săptămâni, ponderea cazurilor Omicron în secvențierile din România va depăși 50 la sută și acesta poate fi considerat statistic debutul valului 5 în România, adică săptămâna viitoare cel târziu.

De asemenea, acesta mai spune faptul că Omicron va produce un val imediat după deschiderea școlilor, cu o creștere accelerată, practic de două ori mai repede decât valul Delta, și cu un vârf în jurul datei de 10 februarie.

20.000 DE CAZURI PE ZI

Valul Omicron va fi vizibil probabil de la sfârșitul lunii ianuarie, după care va avea o creștere foarte abruptă și într-o variantă optimistă s-ar putea ajunge la un vârf de 20.000 de cazuri, urmat de o coborâre la fel de abruptă, așa cum s-a constatat în Africa de Sud și Danemarca. Depinde însă foarte mult de măsurile care se iau, subliniază Octavian Jurma.

Sursă: Digi24

Foto descriptiv: Realitatea.NET

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3