930×122 CUMPANA 5

accident

Închisoare pentru șoferii care fac aceste lucruri!

Închisoare pentru șoferii care fac aceste lucruri!

Citiți și: Visăm la mașini electrice, dar curentul pică la câțiva cm de zăpadă și o pală de vânt!

Posibilitatea suspendării executării pedepsei cu închisoarea va fi eliminată în cazul celor care deși au consumat alcool sau droguri ori nu dețin permis de conducere s-au urcat la volan și au produs un accident mortal, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Senat.

Asta înseamnă că, în astfel de cazuri, șoferii vinovați nu vor mai putea scăpa de executarea pedepsei cu închisoarea, potrivit Avocatnet.ro.

Citiți și: Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat în Pitești, în prima noapte în care a nins

Codul penal va fi modificat, după cum apare în proiectul legislativ aflat în dezbaterea senatorilor, astfel încât să se mai introducă o excepție de la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, adică de la executarea pedepsei cu închisoarea.

Mai exact, nu se va mai putea stabili suspendarea executării pedepsei cu închisoarea în cazul uciderii din culpă, într-un accident rutier, a unei persoane, dacă șoferul nu deține permis de conducere sau conduce vehiculul sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Acum, Codul penal prevede că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă:

-pedeapsa aplicată este numai amenda;

-aplicarea pedepsei a fost inițial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;

-infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanților.

Potrivit inițiatorilor, legea penală trebuie completată, astfel încât să apară următoarele efecte:

-să ocrotească relaţiile sociale referitoare la dreptul la viaţă prin aplicarea unor sancţiuni adecvate în raport cu gravitatea faptei de ucidere din culpă reţinută în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive. Aplicarea sancţiunii este necesară pentru disciplinarea conduitei destinatarilor legii;
să creeze premisele reducerii incidenţei accidentelor rutiere soldate cu ucidere din culpă în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive;

-să determine schimbarea atitudinii destinatarilor legii penale faţă de valorile sociale prin funcţia preventiv-educativă de a forma conştiinţa specifică de respect pentru valorile sociale constituite în jurul dreptului la viaţă şi integritate ale persoanei, ocrotite de legea penală.

România conduce topul european atunci când vine vorba despre numărul deceselor cauzate de accidente rutiere.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

 • Mihai spune:

  Cei care se urca Drogați la volan și sunt prinși nu neaparat dacă fac accident ar trebui băgați la pușcărie 10 ani și permisul anulat și dat pe toate posturile tv ca poate mai scăpăm de Drogați ca sunt pe la toate colțurile nu mai vb in cluburi

 • . spune:

  Dacă mergi la o petrecere organizata de un prieten unde este invitată o cunoștință a prietenului tău. Cunoștința vrea să facă bani din droguri si vine la petrecere cu niște prăjituri in care sunt puse droguri pentru a-și face clienți dependenți. Tu mănânci prăjitură și după câteva zile mergând la serviciu cu mașina te testează poliția. La pușcărie. Nu?

 • Mihai spune:

  Asta e vrăjeala. Care o spune un drogangiu când îl oprește poliția. Eu am 42 ani și am stat toată viața prin Cluburi și petreceri și nu mi-a pus nimeni. O poveste ieftina

 • . spune:

  Așa e Mihai. Dacă nu ți s-a întâmplat ție nu are cum să se întâmple la nimeni. Există combinații de medicamente care dau rezultat fals pozitiv la testul pentru droguri, chiar și poliția recunoaște asta. Interesează-te!

 • mata spune:

  tu esti acea persoana care pune droguri de cacat in bauturi,tigari ,etc la petrceri,iar acum te eschivezi

RAW FOTO 570 X 90