Donaris 930 x 122

anm

INFORMARE DE ULTIMĂ ORĂ DE LA METEOROLOGI

Informare de ultimă oră de la meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă informare. Informarea va intra în vigoare astăzi, la ora 15, și va fi valabilă până marți, 15 ianuarie 2019, la ora 8.

Citiți și: Scăpăm sau nu de frig? ANM, o nouă prognoză pentru următoarea perioadă

În intervalul de timp menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, acolo unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Citiți și: Fenomen extrem ,,lovește” România! S-a anunțat

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie) local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone, potrivit meteorologilor.

De asemenea, ANM a emis și o atenționare cod galben de ninsori şi viscol. Atenționarea este valabilă pentru mai multe judeţe din nordul, centrul şi vestul României mâine, 14 ianuarie 2019, în intervalul orar 2 – 14.

În a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, acolo unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90