Eurial 930 x 122

modificare program orar

Informația momentului! Elevii ar putea începe cursurile mai târziu de ora 08:00

După ce structura anului școlar a fost schimbată în totalitate, fiind structurată pe module de învățare, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat și în favoarea modificării programului școlilor.

Citiți și: Atenție! Program special în piețe, în această minivacanță

Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2022, cursurile ar putea să nu mai înceapă la ora 08:00 dimineața, în unitățile de învățământ unde va fi posibilă o astfel de schimbare.

Printr-o astfel de schimbare se va evita și aglomerația din trafic.

„Din punctul meu de vedere, ca ministru al Învățământului, acest lucru trebuie să fie susținut. Sunt școli în care se învață în doua-trei schimburi, din păcate – aici ești obligat, pentru că trebuie să valorifici durata întregii zile, dar acolo unde se învață într-un singur schimb, da, acolo școlile au libertatea iar eu, ca ministru, susțin acest lucru, să își adapteze programul orar”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-un interviu acordat stirileprotv.ro.

Ministrul a subliniat faptul că această schimbare a programului orar o poate decide fiecare școală în parte, în funcție de numărul de elevi și de numărul de schimburi.

„Nu uitați însă, că într-o clasa cu 30 de elevi, părinții vor avea așteptări și dorințe diferite, unii vor vrea să înceapă la 8, la 9 sau la 10. Acest lucru va putea fi decis la nivelul fiecărei scoli. Si da, încurajez aceste lucruri”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că, anul școlar 2022 – 2023 va începe mai devreme, modulele de învățare vor alterna cu vacanțe scurte, iar tezele vor fi înlocuite cu evaluări naționale. Subiectul pe larg, AICI: Este oficial! Școala începe mai devreme.

Foto descriptiv: Ora de Sibiu

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90