Donaris 930 x 122

andrei milescu

ANDREI MILESCU, DIN TOPOLOVENI: „FOTOGRAFIA OPREȘTE TIMPUL ÎN LOC”

Se numeşte Andrei Milescu, are 17 ani şi învață la Liceul Teoretic ,,Ion Mihalache’’ din orașul Topoloveni. Marea lui pasiune este fotografia.

Citiți și: Persoanele vaccinate anti COVID din Topoloveni își pot ridica tichetele de masă

„Lucrez mai bine cu modelele mai naturale”

Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

Citiți și: Centru Multifuncțional Integrat pentru Servicii Sociale la Topoloveni

-Cred că totul a început în jurul vârstei de trei ani. De fiecare dată când vedeam un aparat de fotografiat eram extaziat, începeam să râd. Bineînţeles că la acel moment toţi puneau asta pe seama faptului că sunt un copil care se bucură de orice. Aveau, însă, să descopere mai târziu că în realitate am o înclinaţie către acest domeniu. Am început să fotografiez în urmă cu trei ani, iar de atunci tot studiez. Pot spune că sunt autodidact, învăţ din cărţi, de pe internet…

Ce gen de fotografie ai cel mai mult la inimă?

-Cea de tip portret, alb negru.

Este important să ai un model bun, expresiv pentru ca fotografia să fie una reuşită sau totul ţine de priceperea fotografului?

-Fotograful îşi alege cu minuțiozitate modelele şi, părerea mea, trebuie să-i spună subiectului ce să exprime. Da, lucrez mai bine cu modelele mai carismatice, mai naturale, care se simt bine în pielea lor şi care pot exprima uşor ce vreau să dau mai departe ca mesaj prin fotografie.

„Fotografia te învață să privești altfel lumea”

Ai avut parte până acum de o şedinţă foto în care nu ai reuşit să cooperezi sub nicio formă cu modelul?

-Sincer, da! Sunt, însă, o persoană foarte tolerantă şi calmă. Nu pot spune că m-am enervat în astfel de situații, dar am simțit o stare de disconfort. Ca fotograf lucrezi cu multe tipologii de oameni, deci trebuie să fii flexibil.

Mai ai și alte pasiuni?

-Mă dau pe placă (skate) şi îmi place să desenez. În timpul liber citesc, însă doar ce-mi place şi ştiu că mă va ajuta.

Ce reprezintă fotografia pentru tine?

-Este metoda prin care noi oprim timpul şi capturăm emoţii. Ea conservă frumosul, ceea ce este trecător, trecătorul de care, însă, vom fi mereu fascinaţi. Fotografia te învaţă să priveşti altfel lumea, denotativ şi conotativ, te face să trăieşti ca un artist. Eu combin utilul cu plăcutul: iubesc să fac poze şi mai scot şi bani din asta. (Foto: Facebook Andrei Milescu)

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3