EcoMoto 930×122

Comandant de pompieri din Argeș, trimis în judecată de DNA

Direcția Națională Anticorupție a anunțat astăzi trimiterea în judecată a unui comandant de detașament de pompieri din Argeș. Inculpatul este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Este vorba de comandantul Detașamentului de Pompieri Curtea de Argeș, Nicolae Pioarcă.

Iată precizările pe care DNA le face printr-un comunicat de presă: „Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului locotenent colonel Pioarcă Nicolae-comandantul Detașamentului de Pompieri Curtea de Argeș, pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 1994-2012, prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor funcției de conducere pe care a ocupat-o, inculpatul Pioarcă Nicolae a dispus folosirea ilegală a autovehiculelor din dotarea subunității și a subordonaților săi la prestarea unor lucrări în timpul programului de lucru, în folosul său și al altor persoane fizice și juridice, cauzând astfel Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș un prejudiciu în valoare totală de 114.229,70 de lei și obținând pentru sine și pentru alții un avantaj patrimonial în cuantum de 32.638,82 de lei. În vederea reparării pagubei și confiscării speciale a sumelor obținute ilegal, s-au dispus măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui imobil proprietate a inculpatului. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Militar București.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3