Donaris 930 x 122

comunism

DOI TORȚIONARI COMUNIȘTI, DECONSPIRAȚI

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a organizat astăzi o conferinţă de presă (foto 2).

Citiți și: Imagini rare: De la costume la pantofi, ce se purta în Pitești în Comunism

Cu această ocazie, a fost lansat un apel public referitor la prelevarea de probe ADN de la rudele directe ale victimelor deshumate în campania de săpături desfășurată de Institut la Periprava în perioada 2015 – 2016.

De asemenea, sub rezerva prezumţiei de nevinovăţie, au fost dezvăluite două noi nume din lista de persoane suspectate pentru comiterea unor crime politice în timpul regimului comunist. Este vorba despre Marian Petrescu (fost comandant al unor colonii de muncă şi penitenciare în timpul regimului comunist, responsabil de aplicarea unui regim de detenţie care a dus la decesul a unui număr de 104 deţinuţi politic) și Gheorghe Boştină, fost locțiitor politic la Penitenciarul Galați și la colonia de muncă de la Ostrov, responsabil pentru decesul a 100 de deţinuţi politic.

Citiți și: UPDATE (AUDIO) PRIMELE ÎNREGISTRĂRI CU VOCEA ALEXANDREI: „VĂ ROG, VENIȚI REPEDE!”

Pe numele celor doi posibil torționari, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a depus astăzi sesizări penale la Parchetul General.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90