930×122 CAPRA 5

accident

LE IA BANII! UN ȘOFER BATE ÎN ARGEȘ COMPANIA DE DRUMURI

Judecătoria Pitești s-a pronunțat ieri într-un dosar în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost reclamată ca vinovată pentru producerea unui accident rutier în comuna argeșeană Bascov, pe strada Serelor, în fața firmei Lazăr Company.

Citiți și: Țeapă pentru o firmă de asigurări: Au înscenat un accident rutier și au cerut bani

Procesul a fost deschis de un șofer din județul Maramureș, după ce pe data de 10 noiembrie 2016 acesta a fost implicat într-un accident de circulație pentru că nu ar fi văzut scuarul de la trecerea de pietoni din zonă.

Șoferul transporta cu o autoutilitară proprietate personală marfă din Franța către București. Pe strada Serelor din Bascov nu ar fi văzut scuarul, a intrat cu autoutilitara în acesta, roțile mașinii i s-au rupt și a intrat în plin cu autovehiculul în curtea companiei Lazăr Company, precizează pentru ePitești avocatul reclamantului, Gabriel Dragomir. Autoutilitara ar fi fost distrusă în urma accidentului, mașina reprezentând singura sursă de venit a bărbatului, potrivit sursei citate.

Citiți și: Accident pe cel mai periculos drum: Un autotren „dezmembrat”!

La o jumătate de oră diferență, ne mai declară avocatul, un accident similar a avut loc în aceeași zonă, cauza reclamată fiind tot lipsa vizibilității scuarului din pricina amplasării acestuia. Deoarece cazul nu a fost singular, alte accidente similare fiind relatate și în presa locală (detalii, AICI), pe data de 30 noiembrie 2016 maramureșeanul a intentat proces Companiei de Drumuri.

Judecătoria Pitești i-a dat dreptate bărbatului, obligând Compania să îi plătească acestuia și societății sale anumite sume de bani. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Argeș.

Iată sentința Judecătoriei Pitești: ”Obligă pe pârâta CNAIR să plătească reclamantului B. Gheorghe suma de 16.804 lei, reprezentând contravaloarea reparației autoutilitarei distruse, și 300 de lei servicii de asistență rutieră.

Respinge capătul de cerere privind acordarea daunelor morale.

Obligă pârâta CNAIR la plată către reclamanta SC Bondrea Trasns Activ a sumei de 14.000 de lei, reprezentând contravaloarea lipsei de folosință. Obligă pârâta CNAIR la plată către reclamantul B. Gheorghe a cheltuielilor de judecată în sumă de 5.790 de lei (…)”.

Avocatul Gabriel Dragomir spune că principala preocupare a clientului său și a sa în acest caz este ca problema din zonă să fie rezolvată de CNAIR, pentru ca astfel de accidente să nu se mai producă. (Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3