SMART KIDS 930X122

abuz

PARCHET: ABUZ LA POLIȚIA COMUNITARĂ PITEȘTI

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru infracţiuni de serviciu la fosta Poliție Comunitară a Municipiului Pitești (actuala Poliție Locală). Ei au propus trimiterea în judecată a 7 persoane pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

Citiți și: Pitești: Ce s-a întâmplat cu locul de joacă vandalizat

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că pe data de 1 iulie 2010 Gheorghe Dumitrescu, în aceea perioadă director executiv al Poliției Comunitare a Municipiului Pitești, ar fi încălcat legea cu privire la atribuirea contractelor de achiziţie publică şi ar fi divizat achiziţia de echipament (uniforme) în tranşe care nu depăşeau limita de 15.000 de euro, cu scopul de a nu îndeplini procedura de licitaţie publică.

Ulterior, în perioada iulie-septembrie 2010, Ion Petre, în calitate de director executiv adjunct al aceleiaşi instituţii, ar fi încheiat trei contracte de achiziţie de echipament cu trei societăţi comerciale distincte, în urma cărora instituţia a achiziţionat aceste produse la un preţ mai mare decât preţul de referinţă (preţul pieţii). Prejudiciul cauzat instituţiei a fost estimat de anchetatori la peste 61.000 de lei.

Citiți și: Pitești. I s-a luat de viața și a vrut să o facă!

La data faptelor care se impută, alți 2 dintre cei 7 acuzați lucrau în Poliția Comunitară a Municipiului Pitești ca șef Serviciu Logistică, Achiziții și Arhivă și, respectiv, ca inspector în cadrul aceluiași serviciu. Ceilalți 3 erau la data faptelor imputate administratori ai societăților comerciale implicate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus trimiterea în judecată.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3