EcoMoto 930×122

jandarmeria

ULTIMA ORĂ: PARCHETUL MILITAR, ANCHETĂ EXTINSĂ

Ultima oră: Parchetul Militar, anchetă extinsă. Parchetul Militar anchetează violențele din timpul protestului de vineri, 10 august 2018, din Piața Victoriei din București.

Citiți și: Sute de oameni în centrul Piteștiului

Procurorii militari au început urmărirea penală, deocamdată in rem, pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă. Ancheta va fi extinsă și pentru neglijență în serviciu în cazul femeii jandarm și al jandarmului „abandonați” de colegii lor în mijlocul mulțimii furioase.

Până la această oră, au fost înregistrate 33 de plângeri din partea unor persoane care au reclamat că au fost victime nevinovate ale intervenției în forță a Jandarmeriei.

Citiți și: Protest spontan în Pitești, la Carrefour – Supernova

„Se primesc plângerile persoanelor vătămate (…), de la Secţia 1 de Poliţie. Sunt aproximativ 30 de plângeri la acest moment. Colegii mei procedează la audierea persoanelor vătămate şi în continuare o să solicităm înscrisurile necesaare conturării unor probaţiuni corespunzătoare.

Iniţial s-a început urmărirea penală pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu și urmează a fi extinsă şi pentru neglijenţă în serviciu, dat fiind faptul că cei doi militari jandarmi au fost izolaţi de către colegii lor.

La acest moment pot să spun că s-au solicitat documente care vizează modul de organizare a misiunii de asigurare şi restabilire a ordinii publice, în mod punctual cele care sunt prevăzute în normele interne şi care sunt conturate de prevederile normelor 550, care reglementează activitatea Jandarmeriei Române.”, a afirmat în urmă cu puțin timp Ionel Corbu, prim-procuror la Parchetul Militar.

„Îi vom audia pe absolut toţi cei despre care există indicii şi presupuneri rezonabile că au acţionat în afara îndatoririlor de serviciu.”, a adăugat sursa citată.

Pe de altă parte, nici până acum autoritățile nu au dat de urma individului care a sustras de la femeia jandarm agresată arma și muniția aferentă. (Sursă foto: Inquam Photos George Călin) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90