NOR CURIER 930X122

autostrada

NUMELE DE COD PENTRU AUTOSTRADA PITEŞTI – SIBIU

Conform unui document publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor privind iniţativele strategice pentru anul în curs, autostrada Piteşti – Sibiu se află pe primul loc în rândurile proiectelor de infrastructură.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Potrivit sursei citate, acesta este primul la categoria „Dezvoltarea Infrastructurii de Transport vizată de Obiectivele Strategice ale României de pe reţeaua transeuropeană TEN-T Centrală”, având poziţia K-03, cu titlul „Demararea implementării proiectului de autostradă Sibiu – Piteşti (lungime 116 km, cu o valoare totală multianuală de 2,075 de miliarde de euro)”.

În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate, iar varianta de traseu (sunt cinci în analiză) ar urma să fie anunţată în câteva zile (asta deși la un moment dat ministrul Transporturilor declarase că se optase pentru una dintre variante). Autostrada ar urma să devină funcţională în anul 2021, promit autoritățile.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3