930×122 CAPRA 5

abaav

LACUL DE ACUMULARE PITEȘTI, UN URIAȘ TOMBERON

Lacul de acumulare Pitești, un uriaș tomberon. O nouă acțiune de colectare a deșeurilor a avut loc pe malul, dar și din lacul de acumulare Pitești.

Citiți și: Ger în Argeș. – 15 grade Celsius. Unde s-a întâmplat

Angajații Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea (ABAAV) au strâns într-o singură zi nu mai puțin de 1,4 tone de PET-uri.

Precedenta igienizare a lacului de acumulare Pitești s-a desfășurat în luna februarie a acestui an. În urma ploilor, însă, în cuveta lacului Pitești au reapărut zeci de mii de PET-uri și alte deșeuri.

Citiți și: Pitești. Centrul orașului, sufocat de gunoaie!

”Acțiunea de strângere a gunoiului din apă este una foarte dificilă, pentru că trebuie făcută din barcă, iar gunoiul trebuie transportat la mal în saci.

Cu toate acestea, zona încă nu este total igienizată, de aceea acțiunea va continua. Din păcate, la următoarele ploi fenomenul se va repeta, iar acesta nu poate fi stopat atâta vreme cât pe malurile pâraielor și al râurilor și pe văi se vor arunca, ilegal, deșeuri.

Pe lângă aspectul inestetic pe care îl au, aceste deșeuri sunt și un pericol în cazul creșterii debitelor pe râuri, deoarece produc blocaje în albie și ulterior inundații”, atenționează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90