Donaris 930 x 122

abaav

LACUL DE ACUMULARE PITEȘTI, UN URIAȘ TOMBERON

Lacul de acumulare Pitești, un uriaș tomberon. O nouă acțiune de colectare a deșeurilor a avut loc pe malul, dar și din lacul de acumulare Pitești.

Citiți și: Pedepse cu închisoarea pentru cei ce îngroapă, ard sau incendiază deșeuri

Angajații Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea (ABAAV) au strâns într-o singură zi nu mai puțin de 1,4 tone de PET-uri.

Precedenta igienizare a lacului de acumulare Pitești s-a desfășurat în luna februarie a acestui an. În urma ploilor, însă, în cuveta lacului Pitești au reapărut zeci de mii de PET-uri și alte deșeuri.

Citiți și: Primarul Dan Stroe, apel important pentru locuitorii din Bradu

”Acțiunea de strângere a gunoiului din apă este una foarte dificilă, pentru că trebuie făcută din barcă, iar gunoiul trebuie transportat la mal în saci.

Cu toate acestea, zona încă nu este total igienizată, de aceea acțiunea va continua. Din păcate, la următoarele ploi fenomenul se va repeta, iar acesta nu poate fi stopat atâta vreme cât pe malurile pâraielor și al râurilor și pe văi se vor arunca, ilegal, deșeuri.

Pe lângă aspectul inestetic pe care îl au, aceste deșeuri sunt și un pericol în cazul creșterii debitelor pe râuri, deoarece produc blocaje în albie și ulterior inundații”, atenționează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441