EcoMoto 930×122

terenuri de sport

Liber la mișcare pe terenurile de sport din incinta unităților de învățământ din Pitești

Primăria Pitești propune Consiliului Local, printr-un proiect de hotărâre care va fi dezbătut pe 15 iulie, aprobarea Regulamentului privind accesul cetățenilor în incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Pitești, pentru activități sportiv-educative.

Citiți și: Pitești. S-a votat! Investiții de milioane în oraș

Lipsa spațiilor și a condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților sportiv-recreative generează dificultăți în a face din exercițiul fizic un mijloc de recreere, de petrecere a timpului liber.

Conform regulamentului propus, terenurile de sport în aer liber unde va fi permis accesul cetățenilor vor fi indicate cu marcajul „Acces liber”, iar locurile în care nu se va putea pătrunde vor marcate cu anunțul „Acces permis exclusiv elevilor și personalului unității de învățământ”.

Citiți și: PARCUL ȘTRAND, TOT MAI CĂUTAT DE PITEȘTENI

PROGRAMUL ACCESUL LA TERENURILE DE SPORT

În timpul anului școlar, de luni până vineri, precum și în timpul vacanțelor școlare, accesul la terenurile de sport este permis până la ora 20.00 pentru sezonul de iarnă (perioada 01.11-31.03) și până la ora 22.00 pentru sezonul de vară (perioada 01.04 – 31.10), cu posibilitatea restrângerii în funcție de anotimp, astfel încât activitățile sportiv-recreative să se desfășoare în condiții de lumină naturală.

Accesul la terenuri e de sport prevăzute cu instalație de iluminat cu nocturnă, este permis până la ora 22.00, indiferent de sezon.

Accesul la terenuri de de sport este permis cu o oră după încheierea orelor de curs, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor, festivităților și celorlalte activități desfășurate de către unitatea de învățământ.

În zilele de sâmbătă și duminică, respectiv în timpul vacanțelor școlare, accesul la terenurile de sport care nu sunt prevăzute cu instalație de iluminat cu nocturnă, este permis în intervalele orare 9.30 – 13.00 și 16.00 – 20.00 pentru sezonul de iarnă (perioada 01.11 – 31.03) și în intervalele orare 09.30 – 13.00 și 16.00 – 22.00 pentru sezonul de vară (perioada 01.04 – 31.10), cu excepția zilelor în care se desfășoară examene, olimpiade, concursuri, festivități sau orice activități în unitatea de învățământ.

DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE UTILIZATORILOR

Copilul cu vârsta sub 10 ani va fi însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal/aparținător care îl va supraveghea și va răspunde pentru faptele minorului în condițiile legii.

Elevii cu vârsta între 10 și 14 ani vor avea asupra lor un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal care poate fi contactat în caz de urgență.

Cetăţenii trebuie să folosească terenurile de sport cu acces liber strict pentru activitățile sportiv recreative adaptate la amenajările, instalațiile și dotările existente.

Vezi întreg proiectul de hotărâre, AICI.

Foto descriptiv: deBanat

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Alexandru spune:

    Pacat… Acum terenuriile de sport sunt curate, proaspat vopsite, dotate, nu ruine ca pe vremuri.
    Se stie ce generatii salbatice de copii avem in Romania. Sub ochii parintilor jumulesc copacii prin parcuri, arunca pe jos hartii de la bomboane, napolitane etc
    Ba scriu si cu creta pe jos.
    Cine face curat in curtea scolii dupa salbatici?
    Primaria?
    Elevii vor reveni la orele de educatie fizica pe terenuri ruina.
    Sa ii dea la un sport pe elevii mai mari de 12 ani si sa ii duca in parcuri pe cei sub 12 ani. Sa fie astfel salvate terenurile de sport din curtile scolilor, precum si geamurile de la clasele de la parter si etajul intai.

  • Moldoveanu vicentiu spune:

    F.buna decizia

  • Ionut spune:

    Foarte buna decizia. Oricum stateau degeaba terenurile de sport. Doar ca ar trebui puse și ceva camere video să supravegheze terenurile în eventualitatea unor incidente sau daune.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90