930 x122 grota rece

asigurare

Limitele minime de despăgubire pentru polițele RCA vor fi majorate

Limitele minime de despăgubire pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (asigurarea RCA) urmează a fi majorate, reiese dintr-o directivă europeană oficializată recent, citată de Avocatnet.ro. Documentul vine cu mai multe schimbări la cadrul legal al asigurărilor RCA, astfel:

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

1. Limite minime majorate pentru despăgubirile în caz de accident. Mai precis, pentru vătămările corporale se va stabili o limită minimă de 1,3 milioane de euro pentru fiecare persoană prejudiciată sau de 6,45 milioane de euro pe accident (indiferent de numărul persoanelor prejudiciate). Totodată, pentru daunele materiale se va stabili o limită minimă de 1,3 milioane de euro pe accident (indiferent de numărul persoanelor prejudiciate).

2. Vor putea să apară comparatoare de prețuri pentru polițele RCA, care să fie certificate de autorități.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

3. Se vor putea cere daune direct în statul de reședință al păgubitului, atunci când asigurătorul e în insolvență și e stabilit în alt stat UE.

4. Polița RCA va putea fi impusă și altor vehicule motorizate.

5. Asigurarea RCA va rămâne opțională pentru evenimentele sportive, dar va trebui să existe alt tip de asigurare. Se introduce o excepție de la obligația de a avea poliță RCA în cazul vehiculelor folosite la evenimente sportive (raliuri, de exemplu). Totuși, se prevede că, în aceste cazuri, va trebui să existe un instrument alternativ de asigurare.

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90