NOR CURIER 930X122

listă țări cu risc epidemiologic

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Schimbări privind Spania

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista este împărțită pe trei culori, roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 și va intra în vigoare în 5 septembrie, la ora 00.00.

Citiți și: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

În zona roșie au intrat Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, Suriname și Brunei Darussalam.

Schimbări s-au înregistrat și în ceea ce privește zona galbenă. Spania, care se afla în zona roșie, în urma scăderii incidenței, a trecut în zona galbenă, împreună cu Liechtenstein și Maroc. Din zona verde, Norvegia, Austria, Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite au intrat și ele în zona galbenă.

Citiți și: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Persoanele care se întorc din zona galbenă,  nu intră în carantină dacă sunt vaccinate, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

În ceea ce privește zona roșie, persoanele care se întorc din aceste țări, fie sunt vaccinate, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină la intrarea în țară:

copiii sub 6 ani, fără condiții

copiii cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ

– persoanele care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României

Descarcă lista țărilor cu risc epidemiologic, AICI.

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90