lipsă apă potabilă

Locuitorii din Moșoaia, de 3 zile fără apă. Apă Canal răspunde OFICIAL

Locuitorii din comuna argeșeană Moșoaia, sat Dealul Viilor se plâng de faptul că de 3 zile nu au apă potabilă.

O cititoare care locuiește în zona afectată ne-a scris la numărul de WhatsApp al redacție ePitesti.ro – 0774 587 441 despre această problemă cu care se confruntă întreaga comunitate. Conform spuselor acesteia, nici în satele vecine nu curge apă la robinete.

Deși sunt obișnuiți ca în această perioadă să se confrunte cu lipsa apei, de data aceasta locuitorii nu mai au forța de a fi indulgenți, problema persistând deja de foarte mult timp: „Aveam și înainte probleme, dar acum, de 3 zile, nu ne-au dat apă deloc, deloc. Nu se poate!

Astfel, după trei zile fără apă la robinete, răbdarea oamenilor din Moșoaia a ajuns la limită, iar nemulțumirile au început să dea în clocot.

EPITESTI.RO A LUAT LEGĂTURA ȘI CU SOCIETATEA APĂ CANAL 2000 SA PITEȘTI PENTRU UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL ÎN LEGĂTURĂ CU PROBLEMA CU CARE SE CONFRUNTĂ LOCUITORII DIN MOȘOAIA.

 

„Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești aduce la cunoștința beneficiarilor săi că, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatorii branșați la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA Pitești a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile.

Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluții tehnice de rezolvare imediată. Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate creșterii presiunii în rețeaua de distribuție, precum și furnizarea restricționată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alți beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

APA VA FI FURNIZATĂ DUPĂ UN PROGRAM ZILNIC

În situația reducerii drastice a debitelor surselor de apă în caz de secetă, distribuția apei se va face după un program propus de operator și aprobat de autoritatea administrației publice locale, program ce va fi adus la cunoștința utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate, potrivit Regulamentului consolidat și armonizat al serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare din Aria de competență a unităților administrative-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Argeș.

Conform obligațiilor contractuale ale clienților, toți utilizatorii indiferent de forma de proprietate, au obligația de a asigura folosirea eficientă si rațională a apei preluate din rețeaua publică de alimentare cu apă, cu prioritate pentru consumul personal și în scop casnic.

Pentru satisfacerea altor nevoi, cum ar fi: stropitul străzilor, al spațiilor verzi și grădinilor private, spălatul piețelor și al străzilor, spălarea periodică a sistemului de canalizare, spălarea autovehiculelor, se va utiliza cu precădere apa industrială, conform Regulamentului consolidat și armonizat al serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare din Aria de competență a unităților administrative-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Argeș.

Având în vedere situația hidrometeorologică existentă în această perioadă, recomandăm fiecărui consumator o utilizare rațională a apei potabile disponibile pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă potabilă a unui număr semnificativ de consumatori.”, transmite Societatea Apă Canal.

Vă reamintim și dvs. că ne puteți trimite informații sau imagini care pot deveni o știre pe pagina de facebook ePitesti.ro, la adresa de e-mail [email protected] și pe WhatsApp la numărul de telefon 0774 587 441.

Foto descriptiv: gorjeanul.ro

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Neacsu spune:

    Apa-Canal nu investește in mărirea capacității de producție cât și in domeniul calității apei.In schimb din banii noștri ai consumatorilor acest operator sponsorizează echipa de fotbal FC Argeș, au salarii nesimțite, fără justificare.Conducerii nici nu- i pasa de problemele cu care ne confruntam noi consumatorii.


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441