Donaris 930 x 122

luna

Luna „sângerie”se apropie!

Eclipsă totală de Lună sau Luna „sângerie” se apropie!

Citiți și: Vine cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii 500 de ani

Una dintre cele două eclipse din acest an urmează să aibă loc. I se mai spune Luna Sângerie și are loc când Luna trece prin spatele Pământului, mai exact prin umbra sa și capătă o culoare roșiatică, spectaculoasă.

Fenomenul de „Lună sângerie” sau eclipsă totală a Lunii va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, începând cu ora 04:32 a României, pe 16 mai, potrivit The Guardian.

Citiți și: SPECTACULOS: ECLIPSĂ TOTALĂ DE LUNĂ LA NOAPTE

Acest eveniment astronomic poate avea loc numai atunci când Soarele, Pământul și Luna sunt aliniate, iar Pământul se află între Lună și Soare.

În faza de eclipsă totală, culoarea Lunii este una spectaculoasă, deoarece pare să devină de un roșu cărămiziu. Acest lucru se datorează faptului că atmosfera Pământului curbează o parte din lumina solară spre ea.

În Marea Britanie, luna va apune la scurt timp după aceea, dar eclipsa va continua până la ora 07:50 BST. America Centrală și de Sud, precum și regiunile estice ale Americii de Nord vor putea urmări întregul spectacol. Nu va fi vizibilă din Australia.

Luna plină din luna mai este o superlună, cea mai apropiată de Pământ pentru luna mai, cu doar 1 zi și jumătate înainte de eclipsa care are loc. Astfel, aproximativ două zile după eclipsă, persoanele care locuiesc de-a lungul unei coaste se pot aștepta la maree mai mari decât de obicei.

Unii numesc acest fenomen maree de primăvară perigeană. Dar, în ultimii ani, deoarece lunile noi sau pline apropiate au ajuns să fie numite superluni, mareele foarte mari pe care le aduc sunt uneori numite maree de superlună sau regale.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3