EcoMoto 930×122

cătălin oancea

Maestrul Cătălin Oancea a reprezentat România la un eveniment grandios

Maestrul Cătălin Oancea a reprezentat România la un eveniment grandios

Citiți și: EXCEPȚIONAL: Ansamblul Folcloric Dorul, premiul I la Festivalul Internațional de Dans Folcloric din Turcia

Cunoscutul coregraf Cătălin Oancea s-a întors de la Istanbul, unde a făcut parte din juriului uneia dintre cele mai mari manifestări de folclor din lume.

Este vorba despre Festivalul Internațional de Cultură și Artă Istanbul Büyükçekmece, ajuns la ediția a 24-a.

Citiți și: ARGEȘUL CUCEREȘTE CHINA

Evenimentul a fost unul grandios, organizat în contextul aniversării a 100 de ani de la fondarea Republicii Turcia, iar participarea a fost una record, pe măsura sărbătorii: 1550 de “ambasadori” ai culturii și artei din 100 de țări.

Festivalul Internațional de Cultură și Artă Istanbul Büyükçekmece, de opt ori desemnat de către Asociația Mondială a Festivalurilor drept „Cel mai bun Festival de Cultură și Artă din lume”, a găzduit evenimente precum Concursul internațional de dans popular Golden Bridge, Concursul internațional de fotografie, Simpozionul internațional de sculptură, Atelierul internațional de meșteșuguri, Atelierul internațional de mozaic și Expoziția internațională de păpuși.

Cătălin Oancea, președintele FIDAF Europa (Federația Internaționala a Festivalurilor de Dans), a făcut parte, alături de alți experți ai artei coregrafice din Brazilia, Bulgaria, Coreea de Sud, Egipt, Guam, Italia, Spania și Turcia, din juriul Concursului Internațional de Dans Popular “Golden Bridge”.

În competiție au participat grupuri din 25 de țări din Africa, America de Sud, Asia, Europa și Oceania.

Anul acesta Locul I a fost câștigat de către Folklore Dance Ensemble “Sofia 6” din Bulgaria, Locul II fiind ocupat de Ballet Folklorico de Temuco-Bafote din Chile, iar locul III de Themba Njilo Foundation Pride of Africa din Africa de Sud.

Tema principală a acestui festival a fost legată de filozofia fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk: Pace acasă, pace în lume.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90