New Profesional Consult 930 x 122

bugetare participativă

Mai multe proiecte propuse pentru dezvoltarea Piteștiului

Astăzi s-a dat startul votului în cadrul programului de bugetare participativă al Primăriei Municipiului Pitești.

Citiți și: Pitești. E nevoie de parcare subterană? Răspunsul îl știe TOATĂ lumea!

Printre propunerile făcute de piteșteni se numără amenajarea unui teren multifuncțional în Tudor Vladimirescu, modernizarea parcului Prundu Depou bl B31, crearea unei pasarele sigure și verde pentru cetățeni și un proiect de reciclare.

„În perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2022, este deschisă sesiunea de votare, în cadrul platformei bugetării participative https://eportal.primariapitesti.ro/dm_pitesti/servicii.nsf/pagini/portal+bugetare+participativa.

Citiți și: Pitești. Surpriză! Viceprimarul Tofan, prezent unde nu se aștepta nimeni!

În procesul de bugetare participativă pentru anul bugetar 2023, au fost primite 6 propuneri de proiecte, dintre care unul în domeniul „Infrastructură: străzi, alei, locuri de parcare, trotuare, zone pietonale”, trei în domeniul „Parcuri, spații verzi și locuri de joacă”, unul în domeniul „Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.)” și unul în domeniul „Infrastructură educațională și socială”.
Ca urmare a finalizării analizei tehnice și legale a propunerilor de proiecte depuse, au fost declarate eligibile următoarele proiecte:

• Reciclezi cu „Petrică”

– domeniul: Infrastructură educațională și socială;

• Placă urbană – pasarelă sigură și verde pentru cetățeni

– domeniul: Infrastructură: străzi, alei, locuri de parcare, trotuare, zone pietonale;

• Amenajare teren multifuncțional Tudor Vladimirescu

– domeniul: Parcuri, spații verzi și locuri de joacă;

• Modernizare parc Prundu Depou bl B31

– domeniul: Parcuri, spații verzi și locuri de joacă.

Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe platforma https://eportal.primariapitesti.ro/dm_pitesti/servicii.nsf/pagini/portal+bugetare+participativa sau autentificarea pe platformă, dacă există deja un cont creat. Etapa de vot se va desfășura exclusiv online.

Dintr-un anumit domeniu, doar un proiect poate fi votat!

Ultima zi pentru vot: 15 decembrie 2022.

Implică-te în dezvoltarea orașului Pitești! Succes tuturor inițiatorilor!”, transmite municipalitatea.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Theodor Ivan spune:

    Praf in ochi.Tocmai ce am vazut ca au distrus parcul pentru copii de langa Scoala nr.8.Valutistii mai au putin si isi pun masute pliabile la Muntenia,in piata Ceair unde mergi auzi tigari,tigari,autogariile nord si sud,focare de infectie,masini parcate pe trotuar,pietonii pe strazi,sala de sport facuta aiurea.Ce sa mai vorbim…

  • Ion spune:

    E greu, dacă nu imposibil, să mai îndrepți ce s-a distrus în 32de ani. Totul e varză, nu s-a făcut nimic durabil, de viitor. Te minunezi unde vezi o școală varuita sau un giratoriu cu flori. Intr-un oraș așa bogat pentru România s-a furat probabil peste 50%din buget și restul s-a risipit din prostie și incapacitatea administrației locale. Ne meritam soarta, nu ne-am implicat civic!

570 X 90 POSADA 3