EcoMoto 930×122

medici

Medicul de la stat te trimite la privat? Iată ce pot păți doctorii care fac acest lucru

Medicul de la stat te trimite la privat? Iată ce pot păți doctorii care fac acest lucru

Citiți și: S-a aprobat! Salarii mai mari cu 20% pentru acești angajați

O propunere legislativă depusă recent la Senat ar putea interzice personalului din sistemul de sănătate publică să pună presiune asupra pacienților să folosească servicii medicale private.

Medicii și personalul care încalcă această regulă vor fi sancționați disciplinar, anunță avocatnet.ro.

Citiți și: Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Documentul propune:

-instituirea interdicției, pentru personalul medical care lucrează la stat, de a ”convinge” pacienții care au apelat la serviciul public de sănătate să se îndrepte spre servicii asemănătoare din sistemul privat.

Medicul de la stat te trimite la privat? Iată ce pot păți doctorii care fac acest lucru

Măsura vizează atât medicii, cât și personalul sanitar.

Acestor categorii de angajați ai sistemului de sănătate public li se va interzice să își condiționeze pacienții ori să exercite presiuni asupra lor, în scopul determinării acestora să apeleze la servicii medicale din rețeaua privată.

Conform noii norme, nerespectarea acestor obligații va constitui abatere disciplinară.

Sancțiunile ar putea fi:  mustrare, amendă, interdicţia de a exercita profesia, mergând până la retragerea calităţii de membru al Colegiului.

Detalii, AICI

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • George Alexandru spune:

    Se așteaptă cu lunile efectuarea unui CT/RMN, in regim programat, în sistemul de sănătate de stat! Nu avem altă soluție decât să trimitem pacientul la privat! Asta dacă pacientul își permite! Dumnezeu cu mila.. Problemele astea de ce nu se pot soluționa? Doresc un diagnostic și primesc interdicția de a-mi exercita profesia? Rușine..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90