930X122 MAIA

anm

Meteo 8 mai – 5 iunie. Când vom scăpa de ploi și vor reveni temperaturile de vară

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo până pe 5 iunie. Iată cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii, dar și în zilele ce vor urma.

Citiți și: Vremea în următoarele săptămâni. ANM anunță fenomene surprinzătoare

Meteo 8 mai – 5 iunie

Conform meteorologilor, în această săptămână, temperaturile vor fi uşor mai scăzute faţă de cele specifice perioadei, abia apoi se va încălzi, odată cu apropierea verii. În prima parte a intervalului va continua să plouă în mare parte a teritoriului.

Săptămâna 8 – 15 mai. Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

Va ploua ceva mai mult în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale. Regimul pluviometric va fi deficitar în nord-estul extrem al țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Meteo 8 mai - 5 iunie

Meteo 8 mai – 5 iunie

Săptămâna 15 – 22 mai
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de
nord-vest a țării, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

În penultima săptămână din interval, în perioada 22 – 29 mai vremea se încălzeşte şi temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, ajungând la peste 20 de grade. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 29 mai – 5 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nordice și nord-estice, dar și local excedentare în extremitatea de sud a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Media temperaturilor va fi de 21 de grade pe timpul zilei și de 9-10 grade pe timpul nopții.

Sursa foto: Pexels.com

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3