930×122 CAPRA 5

anm

Ninsori

Meteorologii anunță ninsori!

În zonele înalte revin ninsorile!  ANM anunță vreme instabilă și neobișnuit de rece. Temperaturile vor crește ușor în vestul țării, dar va fi în continuare foarte frig. Nici de ploi nu scăpăm prea curând, conform Anena3.

Citiți și: Vremea în următoarele săptămâni. ANM anunță fenomene surprinzătoare

Sunt anunțate ninsori în România

„O masă de aer rece deja se regăsește în zona țării noastre. Am resimțit-o în toate regiunile, mai accentuat în Moldova, acolo unde temperaturile au fost mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată, cu 10 și ușor peste 10 grade Celsius.

Ploile vor apărea și ele, însă nu vor fi însemnate cantitativ. Vor fi pe arii destul de restrânse, pe intervale de timp, dar cam în toate regiunile și în zona montană foarte înaltă, la altitudini de peste 1700 metri, vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, și în consecință și temperaturi negative. Masa de aer rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii, cel puțin până vineri, astfel încât nu vom avea variații puternice semnificative de la o zi la cealaltă”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena3.

Citiți și: Alertă meteo de vreme severă! Fenomene periculoase
Ninsori

Ninsori

„Miercuri, 10 mai, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile de temperatură diurne vor crește ușor, cu precădere în vest, dar în cea mai mare parte a țării vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 1 și 13 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă. Cerul va avea înnorări, și temporar va ploua slab local în zona montană și în sud-est și izolat în rest. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-vest și pe crestele montane. Noaptea, pe areale mici, vor fi condiții de ceață”, anunță ANM.

Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare, trecător vor fi condiții să plouă slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5 și 7 grade Celsius.

Joi, meteorologii anunță că temperaturile vor continua să crească ușor, însă vremea se va menține mult mai rece decât specific în a doua decadă a lunii mai în aproape toată țara, doar în vest-nord-vest urmând a fi apropiată de normal.

„Astfel, maximele se vor încadra între 12 și 19 grade Celsius, ușor mai ridicate în Crișana și în Maramureș, iar minimele vor fi cuprinse între 3 și 12 grade Celsius, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, spre 0 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua local la munte și în sud-vest, pe arii restrânse în nord-est și izolat în rest; la altitudini mari precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări susținute în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, cu viteze ce pot depăși 60-70 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, pe alocuri cu rafale în general de 40-45 km/h. Izolat se va forma ceață”, anunță ANM.

În Capitală, conform ANM, cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi scăzută. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 4 și 7 grade Celsius.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3