EcoMoto 930×122

avertizări meteorologice

Meteorologii avertizează: Iarna nu s-a terminat!

Meteorologii avertizează: Iarna nu s-a terminat! Anunțul a fost făcut de Florinela Georgescu, director în Administrația Națională de Meteorologie. Aceasta ne avertizează că nu ar trebui să ne grăbim să ne bucurăm de semnele de primăvară, deoarece iarna nu s-a încheiat încă.

Având în vedere schimbările climatice globale, specialiștii în meteorologie ne atenționează că anotimpurile devin din ce în ce mai imprevizibile.

Anii trecuți ne-au arătat că iernile acestea foarte blânde au o tendință de a se prelungi până spre jumătatea primăverii. Fenomene cu aspect de iarnă pot apărea și în martie și în prima parte a lunii aprilie, deși sunt de scurtă durată”, a precizat Florinela Georgescu, la DCNews.

„Să ne amintim că anul trecut am avut un viscol, cel mai puternic viscol al sezonului 2022-2023 în 5 aprilie. A afectat partea de nord și centrul Moldovei, au fost emise două coduri roșii. Cel puțin pentru acea parte a țării a fost cel mai sever eveniment al sezonului rece.

La fel, în urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie. Iarna care se încheie, calendaristic vorbind, într-o săptămână, mai poate aduce unele surprize.

Aproape că spun din precauție, pentru că altfel, prin contribuția lunii februarie, iarna aceasta ar putea să se încheie ca fiind în topul celor mai calde ierni. Iarna 2022 – 2023 a fost cea mai caldă iarnă din ultimii 60 de ani”, a mai spus Florinela Georgescu.

Situația de astăzi cu privire la temperaturile din luna februarie este remarcabilă. Este cea mai caldă din ultimii 60 de ani, cu o abatere de 6 grade Celsius.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3