930×122 CUMPANA 5

autobuze electrice

Microbuze electrice pentru elevi

Ministerul Educației a anunțat joi că s-a lansat apelul PNRR pentru achiziția de microbuze electrice pentru elevi. Valoarea totală este de 250 de milioane de euro, fără TVA.

Citiți și: Oficial! Elevii și profesorii primesc liber în timpul săptămânii

În cadrul acestui apel, prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județene, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice grație finanțării prin PNRR.

Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

Citiți și: Sancțiuni pentru profesori și directori

Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.”, transmite Ministerul Educației.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, cu respectarea intervalului de depunere: 18.05.2023-13.06.2023, mai precizează instituția.

Ce localități din județul Argeș sunt eligibile pentru proiect

Foto principal: descriptiv/ Sursă: ziarulfaclia.ro

gic.ro

Comentarii

570 X 90 POSADA 3