930X122 MAIA

centre de evaluare

Ministerul Sănătății, decizie crucială în plin val de viroze la copii!

Ministerul Sănătății a anunțat înființarea unor centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii.

În acest fel, se va ușura accesul la asistență medicală pentru copii și se va reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe, declară reprezentanții ministerului.

Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020.

Astfel, în acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare, anunță Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).

Lista centrelor este publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății și a direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

Foto descriptiv: Alba24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90