NOR CURIER 930X122

export

Ministerul Sănătății, decizie privind ibuprofenul, paracetamolul și alte medicamente

România a primit aviz favorabil din partea Comisiei Europene privind suspendarea temporară a distribuției în afara țării a anumitor medicamente din categoria antibiotice și antitermice cu administrare orală. Acest lucru se întâmplă în contextul în care țara noastră se confruntă un val agresiv de infecții respiratorii (gripă, viroze) și în context în care unele medicamente nu se mai găsesc în farmacii.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situației epidemiologice actuale și este menită să asigure continuitatea disponibilității acestor medicamente pentru pacienții români.

Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuției intracomunitare a medicamentelor alocate pieței din România.”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Citiți și: Criză în farmacii!

Lista cu medicamentele care nu vor mai fi distribuite în alte țări

Potrivit ultimelor date furnizate de INSP, în săptămâna 09.01.2023 – 15.01.2023 (S02/2023) au fost raportate:

– 139.255 de cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii), cu 35.4% mai mult față de săptămâna precedentă.

– 5.082 cazuri de gripă clinică la nivel național, comparativ cu 4.629 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Răspândirea geografică este caracterizată ca extinsă, cele mai multe cazurile de gripă clinică fiind raportate în municipiul București (1346) și în județele Iași (312), Timiș (287), Cluj (272), Prahova (228), Brașov (227) și Galați (222).

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3