930×122 CAPRA 5

restrictii covid

Ministru, despre valul 4: „Restricţii vor fi pentru persoanele nevaccinate”

Ministru, despre valul 4: „Restricţii vor fi pentru persoanele nevaccinate”. Prezent în studioul DIGI 24 la o emisiune în ediţie specială, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a sugerat că valul 4 al pandemiei va fi al persoanelor care nu s-au vaccinat.

Citiți și: Surse din Guvern: Se reintroduc restricțiile COVID în România

Încă o dată, autorităţile atrag astfel atenţia că nevaccinaţii pot suferi de forme grave ale infecţiei cu noul coronavirus, în vreme ce persoanele care s-au vaccinat, chiar şi în situaţia în care se îmbolnăvesc, prezintă un risc mai scăzut să dezvolte forme grave.

Ministrul spune că în acest moment nu se discută despre restricții, deoarece incidența cazurilor este scăzută. Pe viitor, însă, acestea ar putea viza persoanele nevaccinate.

Citiți și: AUR cere Guvernului eliminarea restricțiilor de deplasare în Noaptea de Înviere

„Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați”, a declarat ministrul Săntăţii, Ioana Mihăilă, pentru digi24.ro.

„Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate […]. Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa guvernului”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA