930×122 CAPRA 5

vasile dîncu

Ministrul Apărării, anunț alarmant!

Anunț alarmant pentru români!

Citiți și: Ministrul Apărării, vești sumbre: „Armata rusă pregăteşte o ofensivă extrem de dură!”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, joi, că armata rusă este aproape de gurile Dunării, pe Insula Șerpilor. Potrivit acestuia, România monitorizează cu mare atenție situația.

„Prezența dumneavoastră la București este cu atât mai relevantă în contextul în care se poartă lupte în Marea Neagră, forțele ruse fiind, de fapt, aproape de gurile Dunării, pe Insula Șerpilor. România monitorizează cu mare atenție această situație, posibila dezvoltare a conflictului spre Odesa, și rămâne procupată de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulația internațională”, a spus Vasile Dîncu la o reuniune a şefilor forţelor navale din Europa desfăşurată la Bucureşti.

TRĂIM CU TOȚII VREMURI GRELE

În comunicatul de presă trimis de Ministerul Apărării Naționale se mai arată că ministrul Vasile Dîncu a declarat că “trăim cu toții vremuri extrem de grele aici, în regiunea Mării Negre, în urma agresiunii militare a Federației Ruse asupra unui stat suveran și independent, Ucraina”.

Pe de altă parte, ministrul Apărării Naționale a arătat că operaționalizarea Grupului de luptă al NATO în România este tot mai aproape și că, împreună cu cele din Bulgaria, Slovacia și Ungaria, va duce la consolidarea flancului estic al Alianței.

De asemenea, comunicatul de presă trimis de Ministerul Apărării Naționale mai arată că ministrul Vasile Dîncu a declarat că războiul de pe teritoriul Ucrainei aduce în prim plan o nouă serie de provocări la adresa securității globale, provocări care au implicații pe termen scurt, mediu și lung.

Cu privire la aceste provocări, ministrul Apărării Naționale spune că ”trebuie să rămânem uniți, să cooperăm strâns, așa cum am făcut mai ales de la declanșarea acestui război inuman, să continuăm să ne antrenăm împreună, să executăm misiuni în zonele de responsabilitate și interes și, esențial, să evoluăm împreună”.

Foto descriptiv: Romania TV

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3