Donaris 930 x 122

ministrul apărării

Ministrul Apărării, anunț pentru toți românii

Joi, 17 martie, ministru Apărării, Vasile Dîncu, s-a întâlnit la sediul MApN, cu ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni.

Citiți și: Ministrul Apărării, despre mercenarii romani pe care îi vede Rusia în Ucraina

În urma acestei întrevederi, ministrul Apărării a ținut să anunțe românii cu privire la o decizie foarte importantă. A fost luată hotărârea de a se consolida cooperarea între țări.

Vasile Dîncu afirmă că această consolidare va viza domeniul de apărare prin includerea unor noi domenii de colaborare, însă și organizarea de activități de resort, totul cu scopul de a garanta României un nivel de siguranță crescută în contextul în care războiul declanșat la granițele țării noastre, în Ucraina, reprezintă o presiune mare.

Citiți și: Ministrul Apărării, despre intrarea României în război

„Am discutat despre subiecte de actualitate de pe agendele NATO și UE, în contextul situației de securitate complexe din regiunea Mării Negre.

Am transmis aprecierea României privind angajamentul Italiei pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic și în regiunea Mării Negre, în special pentru participarea constantă la misiunea de poliție aeriană întărită din România, precum și pentru suplimentarea acestei misiuni cu patru aeronave Eurofighter, pe fondul războiului din Ucraina.

Am vorbit despre importanța recentelor discuții desfășurate cu prilejul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care a avut loc, miercuri, la Bruxelles, și sunt încrezător că acestea vor constitui baza unui pachet decizional consistent pentru Summit-ul de la Madrid, din acest an.

Relațiile bilaterale dintre Ronânia și Italia sunt, în acest moment, excelente și consistente la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Am convenit cu Ambasadorul Alfredo Maria Durante Mangoni să extindem și să consolidăm cooperarea în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare și organizarea de activități de resort”, a transmis ministrul Apărării, Vasile Dîncu, pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: DefenseRomania.ro

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3