Donaris 930 x 122

militar

Ministrul Apărării, un nou anunț privind stagiul militar!

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că proiectul legii care va reglementa stagiul militar voluntar este în pregătire, urmând a fi supus avizării altor instituţii şi va fi gata ”în foarte scurt timp”.

Citiți și: Un militar argeșean, eroul zilei la mare! A salvat o fetiță de la înec!

Dîncu menţionează numărul mare al românilor interesaţi de stagiu militar voluntar, dar şi al celor care sunt interesaţi de o carieră militară, conform Digi24.

„Am avut deja pentru situaţia în care am încercat să completăm contingentul de anul trecut, pe 444 avem 1.400 de cereri deja. E îmbucurător acest lucru, avem de unde alege.

Citiți și: MILITAR ARGEȘEAN, EROUL UNUI COPIL DE 10 ANI. SALVAT DE LA MOARTE

Asta în primul rând. În al doilea rând, lucrăm şi la legea legată de stagiul militar voluntar, pentru pregătirea voluntară, unde avem, cel puţin pe Facebook în acest moment, foarte multe cereri, întrebări din partea tinerilor care vor să facă un stagiu militar.

Le deschide şi posibilitatea de o carieră militară acest lucru, dar în condiţii de război, văzând acest grozăvii, oamenii simt nevoia – şi este un lucru foarte bun – să fie pregătiţi pentru orice situaţie”,  a afirmat ministrul Apărării Naţionale la Digi 24.

Potrivit acestuia, plata lunară pentru voluntarii din armată este ”în jur de 3.000 de lei”, în funcţie de grad, de studii, de modul în care sunt încadraţi.

Reamintim faptul că, de luni, 2 mai, au început înscrierile pentru poturile de soldat/gradat profesionist. Locuri scoase la concurs sunt disponibile și în Argeș. Subiectul pe larg, AICI: De astăzi începe recrutarea în Armată! Locuri disponibile în Argeș

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 CUMPANA 3