930×122 CAPRA 5

admitere liceu

Ministrul Educației, anunțul momentului! Schimbări privind admiterea la liceu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat schimbări privind admiterea la liceu.

Citiți și: Noi emoții pentru elevi! S-au afișat rezultatele admiterii la liceu

Modificările vor fi cuprinse în proiectul privind Legea învățământului preuniversitar, proiect ce va fi făcut public în curând, notează EuropaFM.

Ministrul a fost întrebat dacă se va păstra repartizarea computerizată sau nu și dacă vor fi reintroduse examenele de treaptă, care erau susținute în clasele a IX-a și a XI-a înainte de 1990.

Sorin Cîmpeanu a declarat că nu se dorește acest lucru, însă modificări vor exista.

„Examenele de treaptă erau două, pentru acces în clasa a IX-a și pentru acces în clasa a XI-a. Nu ne gândim la două examene de treaptă, dar ne gândim la o adaptare a accesului învățământul liceal.

Aceste lucruri sunt deja reflectate în draftul legii învățământului preuniversitar, care va fi făcut public. Atunci veți vedea și soluțiile pe care le propunem. ”

De asemenea, ministrul a mai mărturisit faptul că ar mai vrea și ca media anilor din gimnaziu să nu mai conteze la admiterea la liceu.

În prezent media de admitere la liceu este formată din 80% rezultatele de la Evaluarea Națională și 20% media generală de absolvire a claselor V-VIII.

„Soluțiile schimbă puțin, îmbunătățesc această modalitate de acces în liceu”, mai spune Sorin Cîmpeanu.

Foto descriptiv: Sălăjeanul

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3