EcoMoto 930×122

centrală termică

Ministrul Mediului vrea să interzică utilizarea centralelor termice în locuinţe

Ministrul Mediului vrea să interzică utilizarea centralelor termice în locuinţele noi.

Citiți și: Centralele de apartament, complet interzise! De când se aplică

În urmă cu puţin timp, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pe pagina personală de Facebook faptul că lucrează la un set de măsuri pentru interdicţia centralelor termice.

„Atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocați în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată […]. Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗱𝗶𝗰𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝘂𝗺. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, a scris Tanczos Barna.

Mesajul ministrului a stârnit deja numeroase controverse. Oamenii argumentează că sunt localităţi unde nici măcar nu mai există termocentrale, acestea fiind desfiinţate cu ani în urmă.

„Cu respect, cred că e o aberație”, a scris un cititor ca răspuns la propunerea ministrului.

(Foto: descriptiv / Sursa: Playtech.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • radu spune:

    Dar de defrisari nu zice nimic nenorocitu?

  • Escu spune:

    Eu zic să dea lege să fie căldura gratis și vor deconecta CT singuri cetățenii… măsuri populist-comunistoide

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90