930 x122 grota rece

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

Mircea Drăghici a organizat primul seminar de orientare profesională destinat tinerilor din Argeş

Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, a organizat astăzi primul seminar de orientare profesională destinat tinerilor din judeţul Argeş.

Activitatea la care au luat parte tineri din clasa a XII-a de la Grupul Şcolar „Constantin Dobrescu-Argeş” din Curtea de Argeș continuă seria evenimentelor dedicate elevilor din județ şi desfăşurate la iniţiativa parlamentarului PSD. Prin intermediul acestui seminar tinerii au aflat informaţii utile despre modul în care îşi pot fixa obiective profesionale realiste, despre cum să îşi întocmească un Curriculum Vitae pentru a-şi maximiza şansele de a fi chemaţi la interviuri și despre cum să se prezinte la acestea pentru a ocupa slujba visată.

“Acest seminar de orientare profesională a fost organizat la cererea elevilor din clasele terminale din judeţul Argeş. Atât la vizitele tinerilor din Parlament, cât şi în cadrul întâlnirilor pe care le am cu aceştia în colegiu, o problemă pe care o dezbatem de fiecare dată este legată de alegerea unei cariere. De cele mai multe ori, tinerii sunt nehotărâţi cu privire la parcursul profesional pe care doresc să-l urmeze. Această incertitudine legată de viitoarea profesie are la bază o lipsă de informaţii privind oportunităţile de formare profesională existente şi dinamica pieţei muncii”, declară deputatul social-democrat.

Mircea Drăghici spune că prin intermediul cursului de orientare profesională, susţinut de doi traineri specializaţi din Bucureşti, elevii au avut ocazia de a-şi însuşi cunoştinţe referitoare la alegerea unei cariere care să li se potrivească și au aflat cum să se autoevalueze pentru a-şi descoperi propriile atuuri care le pot creşte potenţialul pe piaţa muncii. “Acest curs nu a fost o simplă prelegere, ci un seminar interactiv la care participanţii au învăţat lucruri noi, simulând situaţii reale de care se vor lovi în carieră. Mai mult, la sfârşitul evenimentului toţi elevii au primit diplome de participare care să le ateste cunoştinţele dobândite”, precizează Mircea Drăghici.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3