930 x122 grota rece

bazar

Mizerie şi condiţii crunte în bazarul „Gh. Lazăr” din Piteşti

Pe adresa redacţiei ePiteşti curg necontenit nemulţumiri legate de bazarul „Gheorghe Lazăr” din municipiu. Cele mai multe vin din partea cetăţenilor care locuiesc în blocurile de lângă bazar. Aceştia sunt zilnic martorii a ceea ce se petrece şi susţin că este necesară închiderea sau, în ultimă instanţă, modernizarea acestei zone comerciale. O altă soluţie ar fi mutarea bazarului la periferie, aşa cum este, de exemplu, Târgul Săptămânal.

Citiți și: COMERCIANȚII DIN BAZAR, LUAȚI LA VERIFICAT DE POLIȚIȘTII LOCALI

Reporterii ePiteşti au mers la locul indicat pentru a lua „pulsul” pieţei.

Dincolo de utilitatea comercială (deşi multe produse par a fi de o calitate îndoielnică), zona arată rău – în contextul în care este situată practic în centrul Piteştiului – aproape de Pasajul Magnolia.

Principala problemă este că se desfăşoară un comerţ în condiţii necivilizate. Mai multe tarabe sunt amplasate chiar pe domeniul public, pe trotuare. Acei vânzători nu deţin case de marcat, însă ce-i drept vând tot felul de nimicuri şi vechituri (casete cu bandă magnetică, telefoane şi tot soiul de aparate uzate moral) care nici nu îmi dau seama cum ar putea fi fiscalizate.

 

 

Iar la parterul unei construcţii neterminate (foto), sub o copertină improvizată, un nene vinde geci de iarnă.

 

 

Undeva în capăt, alt negustor de nimicuri.

 

 

Este greu de crezut că activitatea din zonă este una sigură pentru consumatori, dovadă că am surprins chiar în acest an mai multe incidente, unul culminând cu explozia unei butelii în plină stradă.

 

 

Izvorul de unde se aprovizionează cu apă o mulţime de oameni arată sub orice critică.

 

 

Iată şi alte inconveniente semnalate de cititori:

„În zona bazarului Gh. Lazar, unde locuiesc sute de familii, sunt probleme din ce în ce mai multe din cauza bazarului, atât pentru locatari, dar şi pentru clienţi si vanzatori:

– Ocuparea locurilor de parcare, chiar daca unele locuri sunt cu plată;

– oamenii îşi fac nevoile pe unde apucă;

– parcheaza maşinile pe unde apucă şi chiar în loc nepermis, blocheaza accesul pe străduţă (foto);

 

 

– vanzatori ambulanti cu tot felul de nimicuri: telefoane, usturoi, sosete, etc.;

– testeaza, fara sa tina cont ca deranjeaza linistea publica, ba mai mult fara sa tina cont de vreun program de liniste, drujbe, motocoase etc.;

– arunca diverse gunoaie pe unde apuca;

 

 

 

Per total, zona arată mai degrabă a un bâlci de sat decât o parte din centrul unui oraş care se vrea „smart city” aşa cum se laudă administraţia.

Toate acestea se pot verifica (poza si filma) la fata locului, doar daca stai o ora prin zona.

De ce nu se ia atitudine, de ce nu se curata zona? De ce nu se muta bazarul? ar fi mai bine si pentru rezidenti si pentru vanzatori dar si pentru clienti!

 

 

Sunt atatea soluţii pentru spaţiul respectiv:

-Se poate face o parcare supraetajata pentru ca in zona centrala niciodata nu ai unde sa parchezi;

-Se poate face un teren de sport precum San Siro, pentru ca in zona sunt doua scoli generale si locuiesc foarte multi copii;

-Se poate face un teren de joaca pentru ca in tot centrul singurul loc de joaca este undeva pe la muzeu si este insuficient pentru cati copii sunt;

-Se poate moderniza si acoperi tot bazarul sa fie facut ca un centru comercial, daca tot insista sa aiba aceasi destinatie locul; si ideile pot continua la nesfarsit”

 

 

Administraţia locală poate aprecia dacă toate aceste probleme enunţate sunt sau nu demne de luat în seamă. Noi credem că da!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

9 comentarii

  • Ion Ion spune:

    Am stat o buna bucata de vreme intr-un bloc din zona respectiva si sincer vreau sa spun e e teroare. O poluare fonica totala de la primele ore ale diminetii cand vin masinile de gunoi pana tarziu in seara cand se termina ultima drujba sau motocoasa de probat. Plus ca numai presonaje unul si unul vezi la tot pasul. Urat..

  • Darius spune:

    O zona de evitat, o alta lume, o lume a 3 a! Balci e un cuvant prea frumos pentru ce e acolo; au atatea locuri in care pot muta: zona bowling, zona stadion etc; nu inteleg de ce mai permit asa ceva. Intr un articol citit pe redactia voastra scria ca nu gasesc intelegere sa faca gradinita in curtea liceului teiuleanu, de ce nu fac o gradinita in locul bazarului!!?

  • George spune:

    Locuiesc in zona. Ceea ce se menționează in articol este cea mai mica parte din toate problemele pe care bazarul le Creează locatarilor. Ghenele din spatele acestuia ( ghene destinate blocurilor) sunt complet pline, devenind o “toaleta naturala” atat pentru cei ce lucreaza acolo, cat si pentru oamenii străzii. Locurile de parcare sunt inexistente, tinand cont ca pe Bulevardul I. C. bratianu se situeaza policlinica ce vine la pachet cu alte zeci de locuri de parcare ocupate in zona, astfel pentru cei ce locuiesc acolo devenind aproape imposibil sa se gaseasca loc in intervalul 08-18. Gălăgia, poluarea si mizeria sunt de asemenea la locul lor, creând un spatiu demn de groapa de gunoi, pe care o consider mai organizata decat aceasta gluma de bâlci de prost gust. O alta problema generată de bazar ar fi șobolanii, ce sunt atrași de tonele de resturi de mancare lăsate de “angajați” iar lista poate continua mult. Cunosc zeci de oameni ce au facut plângeri la primarie despre acest loc mizer, articole apărute la surse de stiri naționale si nimic. Primăria nu face nimic. Multumim ePitesti pentru inițiativa si imploram sa nu se opreasca in ceea ce priveste investigarea si sa ne ajuta in strigatul aparent neauzit catre primarie. Ca sa nu mai vorbim de toate “tranzacțiile” complet ilegale facute in bazar.

  • Bodgan spune:

    In sfarsit apare si in mod public o mica parte din mizeria si galagia creata de bazarul asta! Poate de aceasta data vocea oamenilor o sa fie auzita si de catre administratie si ca noul primar o sa faca ceva. O idee foarte buna ar fi acea de parcare si cu statii de incarcare electrica asa cum se laudau ca trebuie si vor sa faca. Multumesc ePitesti ca ati luat initiativa si ati pus aceasta problema in discutie! Sper sa nu renuntati pana cand nu vedem ca se face ceva.

  • Locatar spune:

    Locuiesc si eu in zona si e insuportabil sa auzi la orice ora din zi si in orice zi din saptamana cum turuie toate drujbele si ce mai vand ei pe acolo; aglomeratia inutila pentru toti locatarii din apropiere nici nu mai vorbesc; mizerie ca in niciun alt cartier din Pitesti, oameni fara bun simt care opresc masina oriunde si isi arunca gunoaiele la intamplare si nenumarate probleme. Am votat pentru Gentea, daca o sa vad ca se face ceva cu siguranta atat eu cat si toti cei care stau aici in zona o sa voteze din nou.

  • Daniel Banu spune:

    Aceeasi situatie si in spatele firmei KFC din zona 0 a orasului,mizerie,gunoie,masini oarcate sub semnul de interzus,fosta posta are iesire pe langa tomberoanele de gunoi,masini de la firma GLOVO si alte firme de katering blochiaza masinile locatarilor,cooacii au ajuns la inaltimea blocului nefiind toaletati de ani etc.Vede cineva din primarie aceste neajunsuri????

  • 2na spune:

    Tare mult as vrea să întreb persoanele acelea care comentează „” împotriva”” acestui Bazar…
    Cînd va duceți la turci..(.și va duceți..).care este primul loc unde mergeti???? In BAZAR…indiferent de localitate.
    Oare cumva la Istanbul este curat și se găsește WC in bazar ??? Nu…nu…
    Și pe acolo este la fel de gălăgie,la fel multa lume ,produsele de toate felurile,chiar și mizerie…Hai acum că nu prea mai am turiști s-a mai golit bazarul turcesc…dar…dar…
    Suntem o tara balcanica unde este specific bazarul…
    Da…așa este că acolo nu exist un WC pentru cei de acolo,dar…dar în rest bazarul este bazat că peste tot in lume…
    Așa cum mofturoșii români care cică maninca numai „” sănătos”” se duc prin țările asiatice si manincă tot felul de prostii de pe strada…așa și ce cat critica acest bazar ,primul lucru care-l fac cînd se duc la turci sau in țările musulmane este ..bazarul
    Românul este tot timpul nemulțumit…Dacă ii dai,de de îi dai…iar daca nu-i dai,de de nu-i dai….
    In loc să trăim liniștiți și în bună pace nu facem altceva decit reclamații peste reclamații…Ne scuipam,ne birfim,ne urim,ne certăm ne..ne…ne…Nu ne mai iubim între noi, nu ne mai respectăm,nu ne mai îmbrățișăm, nu ne mai vizitam ,nu ne mai salutam ,nu mai facem nimic cu capul pe umeri….

  • Ionut spune:

    Mie mi se pare ca sunt condițiile normale de activitate dintr-un bazar unde oameni needucato parchează mașinile pe unde găsesc loc si pe unde apuca, fapt pentru care nu sunt vinovati vânzătorii.Bazarul este un loc în care se vând lucruri de aceeași calitate ca in marile magazine, dar la preturi accesibile.

  • Amuzant spune:

    Hahah, ma amuza doamna care zice sa traim linistiti; pai omul ala care zice ca locuieste acolo si aia turuie drujbe cum sa traiasca linistit… dar nah, ce sa i faci, nu prea intelege mare lucru vad ca aduce vorba de mancare si alte alea care nu exista in bazar, dar are ea frustrarile ei probabil

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90