930×122 CAPRA 5

declarația pe propria răspundere

MODEL DE DECLARAŢIE CONTROVERSAT. PĂRINŢII POT INTRA LA PUŞCĂRIE NEVINOVAŢI

Declaraţia pe proprie răspundere pentru părinţi, necesară la începerea noului an şcolar, a făcut vâlvă pe internet. Numeroase persoane s-au revoltat cu privire la conţinutul acesteia, unde este specificată răspunderea penală a semnatarului în cazul nerespectării condiţiilor de introducere a copilului în colectivitate.

Citiți și: ATENŢIE. DECLARAŢIA ORIGINALĂ PE CARE O PĂSTRAŢI PE TELEFON SE GENEREAZĂ PE UN SITE AUTORIZAT

Aşa cum a fost conceput modelul actual (FOTO), părinţii sunt constrânşi să ofere informaţii apreciative  într-o manieră certă: „copilul nu a prezentat febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree”. Cum putem fi siguri 100%? Îi măsurăm temperatura zilnic?

„Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv”. De unde putem cunoaşte sigur acest lucru?

Citiți și: INSTITUȚIA PREFECTULUI: PENTRU DEPLASĂRILE DIN PITEȘTI CĂTRE ORICARE ALTĂ LOCALITATE E NEVOIE DE DECLARAȚIE

 

Nicăieri nu se vorbeşte despre persistenţa în timp a acestor simptome, precum şi gravitatea lor, obligând practic părinţii să-şi ţină copilul acasă dacă, dăm doar exemplu, cel mic a dormit noaptea cu geamul deschis şi s-a trezit a doua zi cu dureri de cap.

Se menţionează „în ultimele 14 zile, dar nu e clar dacă în ultimele 14 zile în fiecare zi, sau de câte ori în acest interval”.

De asemenea, după cum şi ministrul Anisie a recunoscut, modelul trebuie refăcut şi să conţină o sintagmă de genul „după cum cunosc„, înainte de înşiruirea condiţiilor menţionate în declaraţie.

 

555 X 222 CAPRA
New Profesional Consult 570×90