Donaris 930 x 122

declarația pe propria răspundere

MODEL DE DECLARAŢIE CONTROVERSAT. PĂRINŢII POT INTRA LA PUŞCĂRIE NEVINOVAŢI

Declaraţia pe proprie răspundere pentru părinţi, necesară la începerea noului an şcolar, a făcut vâlvă pe internet. Numeroase persoane s-au revoltat cu privire la conţinutul acesteia, unde este specificată răspunderea penală a semnatarului în cazul nerespectării condiţiilor de introducere a copilului în colectivitate.

Citiți și: ATENŢIE. DECLARAŢIA ORIGINALĂ PE CARE O PĂSTRAŢI PE TELEFON SE GENEREAZĂ PE UN SITE AUTORIZAT

Aşa cum a fost conceput modelul actual (FOTO), părinţii sunt constrânşi să ofere informaţii apreciative  într-o manieră certă: „copilul nu a prezentat febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree”. Cum putem fi siguri 100%? Îi măsurăm temperatura zilnic?

„Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv”. De unde putem cunoaşte sigur acest lucru?

Citiți și: INSTITUȚIA PREFECTULUI: PENTRU DEPLASĂRILE DIN PITEȘTI CĂTRE ORICARE ALTĂ LOCALITATE E NEVOIE DE DECLARAȚIE

 

Nicăieri nu se vorbeşte despre persistenţa în timp a acestor simptome, precum şi gravitatea lor, obligând practic părinţii să-şi ţină copilul acasă dacă, dăm doar exemplu, cel mic a dormit noaptea cu geamul deschis şi s-a trezit a doua zi cu dureri de cap.

Se menţionează „în ultimele 14 zile, dar nu e clar dacă în ultimele 14 zile în fiecare zi, sau de câte ori în acest interval”.

De asemenea, după cum şi ministrul Anisie a recunoscut, modelul trebuie refăcut şi să conţină o sintagmă de genul „după cum cunosc„, înainte de înşiruirea condiţiilor menţionate în declaraţie.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90