New Profesional Consult 930 x 122

trio

Beethoven all around

În seara de 20 octombrie abonaţii Filarmonicii Piteşti au avut prilejul să asculte muzică de Beethoven. Concertul este rezultatul unui proiect al doamnei Andreea Butnaru la pian acompaniată de Mihai Mălaimare la vioară şi Florin Mitrea la violoncel.

Trio este o muzică de cameră specială.  S-a cântat în prima parte două trio: Op. 1 nr.1 în Mi bemol major şi Op. 1 nr. 3 în Mi minor.  Aceste piese dedicate prinţului Lichnowskiy  au fost interpretate în 1793 în palatul acestuia fiind printre primele opere ale marelui compozitor.

În partea a doua a fost interpretat Trio op. 70 nr.1 în Mi bemol major. Muzica acestui trio este stranie şi datorită acestor însuşiri acest trio a primit şi numele de Geister Trio – Trio Fantomatic şi se explică prin intenţiile unei opere inspirate de Macbeth.

Pentru spectatorii piteşteni a fost un regal de muzică.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3