930×122 CAPRA 5

Bizet şi Mozart la Filarmonică

Seara de joi la Filarmonică a determinat surprize pentru melomani. Era programat un

alt
eu si Ioachimescu

concert vocal simfonic, dar îmbolnăvirea unei artiste a determinat schimbarea din mers a programului. Şi a fost o surpriză plăcută!

Concertul a fost deschis cuSimfonia în Do  major de Georges Bizet. Este o operă din prima tinereţe a lui Bizet, scrisă la 17 ani. Este o piesă extrem de ritmată care mie mi-a reamintit de uverturile mozartiene.

În partea a doua a concertului am avut o bijuterie muzicală, Concertul pentru flaut şi orchestră în re major de W. A. Mozart. Solistul a fost Matei Ioachimescu un tânăr şi talentat flautist care activează astăzi la Viena unde şi-a finalizat studiile. El ne-a atras atenţia că în concert apare o temă folosită şi în Entfuhrung aus dem Serail – Răpirea di  serai. Muzica este graţioasă şi echilibrată parcă l-ai vizualiza pe Amadeus din filmul cu acelaşi nume.

altÎn ultima parte orchestra ne-a oferit selecţiuni din Suitele Carmen de Bizet din nou.

alt
Matei Ioachimescu şi Jean Dumitraşcu

Surpriza a fost că la primele două părţi Marche des Contrebandiersşi Chanson de Toreador solist a fost din nou flautul lui Matei Ioachimescu.

În totul a fost o seară reuşită chiar dacă a fost pregătită în ultimul moment.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90