930×122 CAPRA 5

Hmaxim

Cancion y Danza

Seara de 16 iunie ne-a oferit ritmuri spaniole şi latino din America de Sud prin recitalul dat de doi rafinaţi instrumentişti.

Flautista Mihaela Anica este o tânără interpretă stabilită actualmente în Austria acompaniată la pian de Horia Maxim ne-au oferit piese inspirate de cântecul popular spaniol şi cel latino american. Importanţi compozitori spanioli şi de limbă spaniolă au folosit aceste teme pentru bijuterii muzicale prezentate prin acest proiect.

S-au cântat multe din melodiile lui Astor Piazzola, argentinianul maestru al  tangoul a fost cântat cu multă dăruire. S-au interpretat şi piese din repertoriul de jazz ale lui Dave Brubeck precum Waltz provenite din acelaşi izvor al muzicii latino de către Horia Maxim.

S-au cântat piese din spaniolii Enrique Granados, Isaac Albeniz. Piesa cea mai spectaculoasă a fost cea a lui Federico Mompou Cancion y Danzas care dă numele recitalului.

Finalul recitalului a fost din Manuel de Falla cu Dansul Focului.

Am constatat în Horia Maxim un pianist interesat şi de ritmurile de jazz şi latino.

Îi mulţumim din nou pianistului Horia Maxim care ne onorează cu prezenţa sa pe scena Filarmonicii piteştene şi de asemenea şi flautistei Mihaela Anica pentru clipele de încântare oferite de acest recital.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90