NOR CURIER 930X122

    Compozitori ruşi

    alt

    În prima parte am audiat Concertul nr.1 pentru pian trompetă şi orchestră a lui Dmitri Şostakovici.  Solista Mirela Dina este o distinsă pianistă, fostă colegă de liceu a dirijorului Tiberiu Oprea şi actualmente este profesoară la Hochschule fuer Musik din Koln. Celălalt solist este trompetistul Cristian Stanciuc.

    Acesta este adevărat concert de pian în pofida faptului că solistă este şi trompeta. Partea de trompetă are interjecţii sardonice care echilibrează cu umor pasajele pianului. A fost criticat pentru stilul concertului, normal nu prea era pentru audienţa proletcultului.

    În partea a doua a programului am avut o surpriză cu un duet pian vioară din baletul Orfeo & Euridice cu Mirela Dina şi Tiberiu Oprea.

    A urmat Capriciul italian pentru orchestră op. 45 al lui Piotr Ilici Ceaikovski interpretat de orchestra filarmonicii condusă de Tiberiu Oprea. Este inspirat de călătoria romană a compozitorului şi aminteşte de atmosfera flamboaiantă italiană. Piesa începe cu alămurile inspirate de muzica unui regiment de cavalerie italian. Se continuă cu măsurile de vals şi piesa are o orchestraţie rafinată şi melodică, inclusiv cu rezonanţe spaniole. Sala a izbucnit în aplauze frenetice care au subliniat frumuseţea compoziţia şi reuşita orchestrei.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90