930×122 CAPRA 5

    grafic-300x225

    Concert de muzică medievală

    Eram convins înainte de concert, nu ştiu de ce că o să fie un concert al unui cor precum Madrigal, dar m-am înşelat.

    A fost un concert cu instrumente vechi, de muzică medievală, folclorul ţărilor apusene. Această muzică ne-a fost adusă de formaţia Grafic din Arad.

    O orchestră în care sufletul era flautul Corinei Ardelean. Din formulă nu lipseau fluierul cu pretenţiosul nume de blockflote şi timpanul liderului formaţiei Marcel Sâpcu. Din formaţie mai fac parte Ana Sâpcu la oboi, Doru Tebuie la Blockflote alto şi bas, Cristian Sâpcu la fagot, Beniamin Condoros la percuţie, Sandu Ardelean la la tobe şi alte instrumente de percuţie. Nu lipsea şi partea vocală susţinută de mezzosoprana Diana Brădean.

    S-au interpretat cântece vechi din folclorul minsangerilor şi trubadurilor medievali. Au dominat cântecele celţilor irlandezi, velşi şi scoţieni, cântecele Franţei medievale, cântece italiene sau din Penninsula Iberică. Această muzică avea atât izvoare folclorice, cât şi influenţe date de Biserica Catolică, era cântată la curtea marilor regi ai Franţei, ai Angliei,m Scoţie, Spaniei, sau a împăraţilor germani ai Sfântului Imperiu. Ea ajunge şi-n părţile noastre pe meleagurile transilvane şi ne bucură auzul la festivalurile medievale din splendidele cetăţi al Sighişoarei, Sibiului sau Braşovului. Printre bucăţile interpretate s-a numărat: Lyra, Sparky, Scarborough fair, Sanyogita, Son del Busgosu, Furatum alci provinciam. Sala a răsplătit cu generozitate pe muzicieni cu aplauze prelungite.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3